Overslaan en naar de inhoud gaan

Ruiterstandbeeld Graaf Van Horne pas in 2020 in Weert

Geplaatst opdinsdag 4 december 2018 - 15:30

Het ruiterstandbeeld van Philips de Montmorency - in Limburg beter bekend als Graaf Van Horne - zal op zijn vroegst in 2020 in Weert worden geplaatst.

Het beeld zal komend jaar eerst onthuld worden in Brussel. Daarna maakt het nog een toer langs andere plaatsen in Europa.

Presentatie
Dat is dinsdagmiddag bekend gemaakt bij de eerste presentatie van het ruiterstandbeeld van graaf Philips de Montmorency. Een select gezelschap kon het werk aanschouwen in bronsgieterij Jos Boerekamps in Nederweert. Het beeld is gemaakt door kunstenaar Jos Dirix uit Neer.

Eerste ruiterbeeld
Het levensgrote bronzen ruiterstandbeeld is 2,6 meter hoog en weegt 1000 kilo. Het wordt het eerste ruiterstandbeeld in Limburg.

Onthoofding
Brussel was de plek waar Philips de Montmorency samen met graaf Lamoraal van Egmont in 1568 onthoofd is. Vandaar dat het beeld daar wordt onthuld. Na een rondtocht langs plaatsen in Europa die betekenis hadden voor de Montmorency zal het standbeeld geplaatst worden op de voorhof van voormalig kasteel de Nijenborgh in Weert.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen