Overslaan en naar de inhoud gaan

Ruiterstandbeeld Graaf Van Horne pas in 2020 in Weert

Geplaatst opdinsdag 4 december 2018 - 15:30

Het ruiterstandbeeld van Philips de Montmorency - in Limburg beter bekend als Graaf Van Horne - zal op zijn vroegst in 2020 in Weert worden geplaatst.

Het beeld zal komend jaar eerst onthuld worden in Brussel. Daarna maakt het nog een toer langs andere plaatsen in Europa.

Presentatie
Dat is dinsdagmiddag bekend gemaakt bij de eerste presentatie van het ruiterstandbeeld van graaf Philips de Montmorency. Een select gezelschap kon het werk aanschouwen in bronsgieterij Jos Boerekamps in Nederweert. Het beeld is gemaakt door kunstenaar Jos Dirix uit Neer.

Eerste ruiterbeeld
Het levensgrote bronzen ruiterstandbeeld is 2,6 meter hoog en weegt 1000 kilo. Het wordt het eerste ruiterstandbeeld in Limburg.

Onthoofding
Brussel was de plek waar Philips de Montmorency samen met graaf Lamoraal van Egmont in 1568 onthoofd is. Vandaar dat het beeld daar wordt onthuld. Na een rondtocht langs plaatsen in Europa die betekenis hadden voor de Montmorency zal het standbeeld geplaatst worden op de voorhof van voormalig kasteel de Nijenborgh in Weert.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen