nerts

Met coronavirus besmette nertsen in Castenray geruimd

De nertsen op een fokkerij in Castenray die met het coronavirus waren besmet, zijn vrijdag geruimd.

De Tweede Kamer zit het niet zitten dat geruimde nertsenfarms opnieuw beginnen
Tweede Kamer ziet terugkeer geruimde nertsenfarm niet zitten

De meeste partijen in de Tweede Kamer zien het niet zitten dat nertsenhouderijen na een ruiming opnieuw de stallen met nertsen vullen.

nerts, nertsen, nertsenhouderij, nertsenfarm (stock)
Ook nertsen van fokkerij in Castenray besmet met coronavirus

Uit onderzoek blijkt dat nertsen op een fokkerij in Castenray besmet zijn met het coronavirus. Dat hebben ministers Carola Schouten (Landbouw) en Hugo de Jonge (Volksgezondheid) dinsdag laten weten aan de Tweede Kamer.

nerts
Politiesurveillance bij besmette nertsenhouderij Ysselsteyn

De politie heeft afgelopen nacht extra gesurveilleerd bij de nertsenfokkerij in Ysselsteyn waar dieren zijn besmet met het coronavirus. Dat zegt nertsenhouder Rob Martens die hiervoor midden in de nacht werd wakker gebeld door de politie.

Nerts in kooi (stock)
Nertsfarm met besmette dieren wordt geruimd en moet stoppen

De nertsfarm in Ysselsteyn waar de dieren zijn besmet met het coronavirus wordt geruimd en de eigenaar moet zeer waarschijnlijk stoppen met zijn werk. Dat heeft het ministerie van Landbouw woensdagavond bekendgemaakt.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Word jij het nieuwe Vastelaovesgezicht 2021?
Uitgelicht
Word jij het nieuwe Vastelaovesgezicht 2021?

We zoeken weer een nieuw Vastelaovesgezicht bij L11 Alaaf! Wie o wie zal het dit bijzondere jaar worden? Reageer met je mooiste Vastelaovesfoto!

We houden absoluut rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Dat mag dus ook in uiting komen in het vastelaovesgezicht. Wel of geen mondkapje op de foto? Dat is aan jou. Wees creatief!

Stuur hier je vastelaovesfoto in
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten