Ruiming nertsenfokkerij Egchel - 1 okt 2020

Ook corona ontdekt op nertsenfokkerij in Egchel

Ook bij een nertsenbedrijf in Egchel is een besmetting met het coronavirus vastgesteld. Het bedrijf heeft ongeveer 5.750 moederdieren, die allemaal geruimd zullen worden.

nerts, nertsen, nertsenfokkerij, nertsenhouderij, nertsenboerderij, pelsdier, pelsdieren, bontjas (stock)
NVWA heeft nertsen op drie fokkerijen geruimd

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft zondag op drie nertsenfokkerijen alle pelsdieren afgemaakt. Op een vierde bedrijf gaat de ruiming maandag verder, zegt een woordvoerster.

nerts, nertsen, nertsenfokkerij, nertsenhouderij, nertsenboerderij, pelsdier, pelsdieren, bontjas (stock)
Minister wil zo snel mogelijk uitspraak over ruimen nertsen

Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit wil zo snel mogelijk beginnen met het ruimen van de nertsenhouderijen waar het coronavirus heerst.

De nertsen in Ysselsteyn worden vanaf vrijdag geruimd
Demonstratie voor vervroegde sluiting nertsenfokkerijen

Bont voor Dieren en Animal Rights gaan maandag om 16:00 uur demonstreren in Den Haag voor een vervroegde sluiting van nertsenfokkerijen.

Nerts in kooi (stock)
Schouten: ruimen nertsenhouderijen geen taboe

Het ruimen van nertsenhouderijen waar dieren besmet zijn met het nieuwe coronavirus is 'geen taboe', maar komt alleen in beeld als dat nodig is om de volksgezondheid te beschermen.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten