Overslaan en naar de inhoud gaan

Ruimere subsidieregeling voor seniorenactiviteiten Heerlen

Geplaatst opvrijdag 23 juli 2021 - 16:27

Heerlen gaat de subsidieregeling voor activiteiten van 55-plussers aanpassen.

Daardoor komen niet alleen meer ouderenorganisaties in aanmerking voor subsidie, maar ook eenmalige activiteiten of tijdelijke projecten.

Mogelijkheid spontane en eenmalige initiatieven
"Deze verschuiving is nodig omdat steeds vaker ouderen zelf met initiatieven komen of dat jong en oud samen iets doen. De huidige subsidieregeling sluit niet voldoende aan op de behoefte die er is. Wat ik vooral mis is de mogelijkheid om spontane, eenmalige initiatieven te ondersteunen", aldus wethouder Adriane Keulen (OPH-Ouderen Partij Heerlen).

Stichtingen, clubs en buurtgenoten
Volgens de wethouder borrelen in Heerlen veel leuke en vernieuwende ideeën op maar komen stichtingen, clubs of buurtgenoten niet in aanmerking voor subsidie. Met de aanpassingen krijgen die nu ruim baan.

Nieuw is verder dat de aanvraagtermijn wordt versoepeld en dat de regeling ook open gaat staan voor aanvragers van buiten Heerlen. Zolang de activiteiten maar in Heerlen plaatsvinden.

Voorbeelden
Wethouder Keulen heeft een aantal voorbeelden in gedachte. "Denk aan een evenement waarbij ouderen met scholieren een zangstuk of toneelstuk opvoeren. Of workshops waarin senioren hun levenservaring of talenten delen. Maar het kan ook gaan om samen bewegen, koken, eten, iets kunstzinnigs doen of genieten van cultuur", zo de wethouder.

Zij verwacht geen extra geld nodig te hebben door de aangepaste subsidieregeling maar dat te kunnen doen binnen het huidige budget van 80.000 euro voor Maatschappelijke Participatie Ouderen. Het maximale subsidiebedrag voor een eenmalige activiteit wordt 2500 euro.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen