De Tweede Kamer zit het niet zitten dat geruimde nertsenfarms opnieuw beginnen

Onzekerheid troef onder nertsenhouders

Het zijn onzekere tijden voor nertsenhouders nu het coronavirus haast niet lijkt af te stoppen onder de dieren.

Ruimen nertsen ANP foto
Ruiming nertsen begonnen in Brabant, nog niet in Limburg

In Deurne, net over de provinciegrens bij Ysselsteyn, is zaterdagochtend begonnen met de ruiming van de eerste nertsenfokkerij. Dat heeft een woordvoerster van de NVWA laten weten. Het gaat om ongeveer 1500 teven met pups.

nerts, nertsen, nertsenfokkerij, nertsenhouderij, nertsenboerderij, pelsdier, pelsdieren, bontjas (stock)
Minister wil zo snel mogelijk uitspraak over ruimen nertsen

Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit wil zo snel mogelijk beginnen met het ruimen van de nertsenhouderijen waar het coronavirus heerst.

nerts, nertsen, nertsenfokkerij, nertsenhouderij, nertsenboerderij, pelsdier, pelsdieren, bontjas (stock)
Ruimen nertsenhouderijen uitgesteld na bezwaar

Het ruimen van nertsenhouderijen met besmette dieren kan vrijdag niet beginnen, zoals aanvankelijk de bedoeling was. Animal Rights maakt bezwaar en vroeg de voorzieningenrechter van het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) om de ruimingen te schorsen.

De nertsen in Ysselsteyn worden vanaf vrijdag geruimd
Besmette nertsen Ysselsteyn worden vanaf vrijdag geruimd

Het nertsenbedrijf in Ysselsteyn waar een aantal van de 40.000 dieren met het cornavirus zijn besmet, zal vanaf komende vrijdag geruimd worden.

nerts, nertsen, nertsenfokkerij, nertsenhouderij, nertsenboerderij, pelsdier, pelsdieren, bontjas (stock)
Nertsen op bedrijf in Ysselsteyn besmet met coronavirus

De dieren van een nertsenfarm in Ysselsteyn zijn besmet met het coronavirus. Dat heeft eigenaar Rob Martens dinsdag te horen gekregen na onderzoek eerder deze week.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Word jij het nieuwe Vastelaovesgezicht 2021?
Uitgelicht
Word jij het nieuwe Vastelaovesgezicht 2021?

We zoeken weer een nieuw Vastelaovesgezicht bij L11 Alaaf! Wie o wie zal het dit bijzondere jaar worden? Reageer met je mooiste Vastelaovesfoto!

We houden absoluut rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Dat mag dus ook in uiting komen in het vastelaovesgezicht. Wel of geen mondkapje op de foto? Dat is aan jou. Wees creatief!

Stuur hier je vastelaovesfoto in
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten