Overslaan en naar de inhoud gaan

Ruime zege Schuurs met Jong Oranje tegen Cyprioten

Geplaatst opdinsdag 10 september 2019 - 21:03

Jong Oranje heeft dinsdagavond de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Jong Cyprus ondanks een stroeve start eenvoudig gewonnen. Het werd in Doetinchem 5-1.

Verdediger Perr Schuurs uit Nieuwstadt speelde de volledige wedstrijd.

Te snel af
De Ajax-verdediger kende geen glansrijk begin van de wedstrijd, want de Cypriotische spits Ruel Sotiriou was Schuurs én diens collega Justin Hoogma bij een lange bal te snel af en schoof na tien minuten de verrassende 0-1 tegen de touwen. De gelijkmaker liet echter niet lang op zich wachten: enkele minuten later mocht aanvoerder Teun Koopmeiners aanleggen voor een strafschop en de AZ-middenvelder faalde niet: 1-1.

Op stoom
Schuurs voorkwam vervolgens ternauwernood dat Sotiriou opnieuw scoorde, waarna Jong Oranje op stoom kwam en aan de overkant wel toesloeg. Eerst verzorgde FC Groningen-spits Kaj Sierhuis de voorzet bij de 2-1 van AZ'er Dani de Wit, om enkele minuten later zelf van dichtbij de 3-1 voor zijn rekening te nemen. Jong Oranje had na rust weinig te duchten van de Cyprioten en voerde in de slotfase de score nog op. De Wit tekende met zijn tweede goal van de avond voor de 4-1 en Groningen-verdediger Deyovaisio Zeefuik werkte nog de 5-1 in het doel.

Poule
Het was voor Jong Oranje de eerste wedstrijd in de EK-kwalificatiecyclus. Jong Portugal leidt de poule met zes punten uit twee duels vóór Jong Oranje, dat dus een wedstrijd minder speelde. Verder zitten Jong Noorwegen, Jong Wit-Rusland, Jong Gibraltar en vanzelfsprekend Jong Cyprus in dezelfde groep.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen