Overslaan en naar de inhoud gaan

Ruime zege Schuurs met Jong Oranje tegen Cyprioten

Geplaatst opdinsdag 10 september 2019 - 21:03

Jong Oranje heeft dinsdagavond de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Jong Cyprus ondanks een stroeve start eenvoudig gewonnen. Het werd in Doetinchem 5-1.

Verdediger Perr Schuurs uit Nieuwstadt speelde de volledige wedstrijd.

Te snel af
De Ajax-verdediger kende geen glansrijk begin van de wedstrijd, want de Cypriotische spits Ruel Sotiriou was Schuurs én diens collega Justin Hoogma bij een lange bal te snel af en schoof na tien minuten de verrassende 0-1 tegen de touwen. De gelijkmaker liet echter niet lang op zich wachten: enkele minuten later mocht aanvoerder Teun Koopmeiners aanleggen voor een strafschop en de AZ-middenvelder faalde niet: 1-1.

Op stoom
Schuurs voorkwam vervolgens ternauwernood dat Sotiriou opnieuw scoorde, waarna Jong Oranje op stoom kwam en aan de overkant wel toesloeg. Eerst verzorgde FC Groningen-spits Kaj Sierhuis de voorzet bij de 2-1 van AZ'er Dani de Wit, om enkele minuten later zelf van dichtbij de 3-1 voor zijn rekening te nemen. Jong Oranje had na rust weinig te duchten van de Cyprioten en voerde in de slotfase de score nog op. De Wit tekende met zijn tweede goal van de avond voor de 4-1 en Groningen-verdediger Deyovaisio Zeefuik werkte nog de 5-1 in het doel.

Poule
Het was voor Jong Oranje de eerste wedstrijd in de EK-kwalificatiecyclus. Jong Portugal leidt de poule met zes punten uit twee duels vóór Jong Oranje, dat dus een wedstrijd minder speelde. Verder zitten Jong Noorwegen, Jong Wit-Rusland, Jong Gibraltar en vanzelfsprekend Jong Cyprus in dezelfde groep.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen