Overslaan en naar de inhoud gaan

Ruime zege Schuurs met Jong Oranje tegen Cyprioten

Geplaatst opdinsdag 10 september 2019 - 21:03

Jong Oranje heeft dinsdagavond de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Jong Cyprus ondanks een stroeve start eenvoudig gewonnen. Het werd in Doetinchem 5-1.

Verdediger Perr Schuurs uit Nieuwstadt speelde de volledige wedstrijd.

Te snel af
De Ajax-verdediger kende geen glansrijk begin van de wedstrijd, want de Cypriotische spits Ruel Sotiriou was Schuurs én diens collega Justin Hoogma bij een lange bal te snel af en schoof na tien minuten de verrassende 0-1 tegen de touwen. De gelijkmaker liet echter niet lang op zich wachten: enkele minuten later mocht aanvoerder Teun Koopmeiners aanleggen voor een strafschop en de AZ-middenvelder faalde niet: 1-1.

Op stoom
Schuurs voorkwam vervolgens ternauwernood dat Sotiriou opnieuw scoorde, waarna Jong Oranje op stoom kwam en aan de overkant wel toesloeg. Eerst verzorgde FC Groningen-spits Kaj Sierhuis de voorzet bij de 2-1 van AZ'er Dani de Wit, om enkele minuten later zelf van dichtbij de 3-1 voor zijn rekening te nemen. Jong Oranje had na rust weinig te duchten van de Cyprioten en voerde in de slotfase de score nog op. De Wit tekende met zijn tweede goal van de avond voor de 4-1 en Groningen-verdediger Deyovaisio Zeefuik werkte nog de 5-1 in het doel.

Poule
Het was voor Jong Oranje de eerste wedstrijd in de EK-kwalificatiecyclus. Jong Portugal leidt de poule met zes punten uit twee duels vóór Jong Oranje, dat dus een wedstrijd minder speelde. Verder zitten Jong Noorwegen, Jong Wit-Rusland, Jong Gibraltar en vanzelfsprekend Jong Cyprus in dezelfde groep.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Overzicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen