Overslaan en naar de inhoud gaan

Ruime oefenzege voor Fortuna Sittard bij seizoensopening

Geplaatst opwoensdag 26 juni 2019 - 20:59

De eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen is door Fortuna Sittard met ruime cijfers gewonnen. Amateurclub VVS werd op eigen terrein geklopt: 3-7.

Fortuna is het seizoen met een sterk uitgedunde groep begonnen. Er vertrokken tot dusver zestien spelers en daar zijn drie nieuwelingen en wat proefspelers voor teruggekomen.

Lees ook: Semedo en Duitse pechvogel verlaten Fortuna Sittard

Weinig vaste krachten
Van de spelers die het seizoen aftrapten, kwamen alleen Mark Diemers, Branislav Ninaj, Mica Pinto en Jorrit Smeets vorig seizoen regelmatig in actie. Rasmus Karjalainen (23), de nieuwe spits van de Sittardenaren, geniet nog even van zijn vakantie. De andere aanwinsten, Patrik Raitanen (18) en Adnan Ugur (17), begonnen op de bank. Proefspelers Jacky Donkor (20) en Grégoire Amiot (24) speelden wel vanaf de aftrap.

Gas geven
Het was Smeets die de eerste Fortuna-treffer van het nieuwe seizoen voor zijn rekening nam. Na een half uur spelen was de stand echter weer in evenwicht: 1-1. De bezoekers gaven daarop wat gas, om een flater te voorkomen. Dat lukte aardig. Nog voor de pauze scoorden Áron Dobos, Djibril Dianessy en Diemers (tweemaal).

Lees ook: Rappe vleugelspeler verlaat Fortuna Sittard transfervrij

Tien treffers
In de tweede helft wist de formatie van trainer Sjors Ultee de productie niet door te trekken. Agim Zeka maakte er weliswaar 1-6 van, maar ook thuisploeg VVS kwam twee keer tot scoren: 3-6. Fortuna-invaller Raitanen zorgde voor het slotakkoord, door de tiende treffer van de avond binnen te werken.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen