Overslaan en naar de inhoud gaan

Ruim twee miljoen mensen kijken naar 'Limburgse' intocht

Geplaatst opzondag 15 november 2020 - 10:36

Ruim 2,2 miljoen mensen hebben zaterdag gezien hoe Sinterklaas en zijn pieten aankwamen in Nederland. Dat blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek (SKO).

De goedheiligman kwam met de stoomboot aan bij de fictieve Dieuwertje Blokkade. In totaal schakelden 2.225.000 mensen zaterdagmiddag in op NPO3. Daarmee was de intocht het best bekeken programma van de dag.

Prins Jos
Bij de intocht was er ook Limburgse inbreng. Met een nagemaakte stoomboot reden Lex Uiting en Beppie Kraft als prinsenpaar van het fictieve dorp Kruisigem langs Sinterklaas. Lex Uiting had als prins Jos de 27ste ook nog een verrassing: op de nagemaakte stoomboot lagen zakken met Limburgse kolen. Door een vergissing nam hij echter de schoencadeautjes mee terug naar Kruisigem.

Lees ook: Beppie Kraft en Lex Uiting verwelkomen Sinterklaas

In de avonduitzending van het Sinterklaasjournaal was te zien dat Uiting en Kraft de schoencadeautjes hebben teruggebracht. Als cadeau namen ze ook nog een echte Limburgse vlaai mee voor Sinterklaas. Die uitzending werd bekeken door ruim één miljoen mensen.

Coronamaatregelen
Door de geldende coronamaatregelen was de intocht dit jaar anders dan normaal. De locatie van aankomst werd niet vooraf bekend werd gemaakt. Na aankomst ging Sinterklaas direct door naar het Grotepietenhuis, waar hij verblijft tijdens zijn bezoek aan Nederland.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen