Overslaan en naar de inhoud gaan

Ruim twee miljoen mensen kijken naar 'Limburgse' intocht

Geplaatst opzondag 15 november 2020 - 10:36

Ruim 2,2 miljoen mensen hebben zaterdag gezien hoe Sinterklaas en zijn pieten aankwamen in Nederland. Dat blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek (SKO).

De goedheiligman kwam met de stoomboot aan bij de fictieve Dieuwertje Blokkade. In totaal schakelden 2.225.000 mensen zaterdagmiddag in op NPO3. Daarmee was de intocht het best bekeken programma van de dag.

Prins Jos
Bij de intocht was er ook Limburgse inbreng. Met een nagemaakte stoomboot reden Lex Uiting en Beppie Kraft als prinsenpaar van het fictieve dorp Kruisigem langs Sinterklaas. Lex Uiting had als prins Jos de 27ste ook nog een verrassing: op de nagemaakte stoomboot lagen zakken met Limburgse kolen. Door een vergissing nam hij echter de schoencadeautjes mee terug naar Kruisigem.

Lees ook: Beppie Kraft en Lex Uiting verwelkomen Sinterklaas

In de avonduitzending van het Sinterklaasjournaal was te zien dat Uiting en Kraft de schoencadeautjes hebben teruggebracht. Als cadeau namen ze ook nog een echte Limburgse vlaai mee voor Sinterklaas. Die uitzending werd bekeken door ruim één miljoen mensen.

Coronamaatregelen
Door de geldende coronamaatregelen was de intocht dit jaar anders dan normaal. De locatie van aankomst werd niet vooraf bekend werd gemaakt. Na aankomst ging Sinterklaas direct door naar het Grotepietenhuis, waar hij verblijft tijdens zijn bezoek aan Nederland.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen