Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Ruim tien procent meer passagiers op Airport Weeze

Geplaatst opwoensdag 1 juli 2015 - 14:30

Airport Weeze zag het aantal passagiers in het eerste half jaar van 2015 toenemen met 10,1 procent.

In totaal vlogen er bijna 900.000 mensen via de luchthaven, net over de grens bij Well. Van januari tot juli zijn er 7.800 vliegtuigen opgestegen en geland.

Drukste maand
Mei was de drukste maand van het eerste half jaar. Toen vlogen er meer dan 200.000 passagiers, een toename van 15,1 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Luchthavendirecteur Ludger van Bebber is tevreden met de ontwikkelingen in het eerste half jaar: "In 2015 zijn we met een verbeterd aanbod aan vluchten en een bovengemiddelde bezettingsgraad op de goede weg. Aan het eind van het jaar verwachten we in totaal 1,9 miljoen passagiers."

Airport Weeze
Airport Weeze is één van de jongste vliegvelden in Europa. In 2014 vlogen er 1,8 miljoen passagiers via de luchthaven. Door zijn ligging vlak bij de Nederlandse grens komt 40 procen van de vertrekkende passagiers uit Nederland.

Maastricht Aachen Airport
Op Nederlandse vliegvelden groeide het aantal passagiers met 4,1 procent tot bijna 12,7 miljoen mensen. Het aantal passagiers dat via Maastricht Aachen Airport vloog, daalde echter flink. Door het wegvallen van een aantal bestemmingen daalde het aantal passagiers dat gebruik maakte van dit vliegveld met 44 procent.

Lees ook: Groei in aantal passagiers gaat aan MAA voorbij

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Nieuwe bestemmingen naar winterzon vanaf Airport Weeze
Zelfrijdende busjes op vliegveld Weeze
Groot trainingscentrum voor hulpdiensten op vliegveld Weeze
Plan voor vier windmolens in grensstreek Well
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen