Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Ruim tien procent meer passagiers op Airport Weeze

Geplaatst opwoensdag 1 juli 2015 - 14:30

Airport Weeze zag het aantal passagiers in het eerste half jaar van 2015 toenemen met 10,1 procent.

In totaal vlogen er bijna 900.000 mensen via de luchthaven, net over de grens bij Well. Van januari tot juli zijn er 7.800 vliegtuigen opgestegen en geland.

Drukste maand
Mei was de drukste maand van het eerste half jaar. Toen vlogen er meer dan 200.000 passagiers, een toename van 15,1 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Luchthavendirecteur Ludger van Bebber is tevreden met de ontwikkelingen in het eerste half jaar: "In 2015 zijn we met een verbeterd aanbod aan vluchten en een bovengemiddelde bezettingsgraad op de goede weg. Aan het eind van het jaar verwachten we in totaal 1,9 miljoen passagiers."

Airport Weeze
Airport Weeze is één van de jongste vliegvelden in Europa. In 2014 vlogen er 1,8 miljoen passagiers via de luchthaven. Door zijn ligging vlak bij de Nederlandse grens komt 40 procen van de vertrekkende passagiers uit Nederland.

Maastricht Aachen Airport
Op Nederlandse vliegvelden groeide het aantal passagiers met 4,1 procent tot bijna 12,7 miljoen mensen. Het aantal passagiers dat via Maastricht Aachen Airport vloog, daalde echter flink. Door het wegvallen van een aantal bestemmingen daalde het aantal passagiers dat gebruik maakte van dit vliegveld met 44 procent.

Lees ook: Groei in aantal passagiers gaat aan MAA voorbij

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Advertentie

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Nieuwe bestemmingen naar winterzon vanaf Airport Weeze
Zelfrijdende busjes op vliegveld Weeze
Groot trainingscentrum voor hulpdiensten op vliegveld Weeze
Plan voor vier windmolens in grensstreek Well
Overzicht
Advertentie
Unieke overzichtstentoonstelling 50 Jaar Thielen wegens groot succes verlengd!

De tentoonstelling 50 Jaar Thielen - De ogen van de meester in het Limburgs Museum en de inleidende tentoonstelling 50 Jaar Thielen – Schetsen en tekeningen in Museum van Bommel van Dam zijn vanwege succes verlengd tot en met 10 juni. De belangstelling voor de grootse schilderwerken en de schetsen van Evert Thielen is overweldigend - inmiddels staat de teller al op 50.000 bezoekers. Dit is een verzesvoudiging van de bezoekersaantallen ten opzichte van vorig jaar.

Bekijk de tentoonstelling hier
Advertentie
IKEA feliciteert alle ouders met een nieuw wonder!

Is er bij jou in de familie in 2018 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan tussen 15 april en 5 mei een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

IKEA feliciteert in ieder geval alle trotse ouders met de geboorte van een nieuw wonder!

alles over de babyfoto-actie van 1Limburg
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden

Meest gelezen