Overslaan en naar de inhoud gaan

Ruim tien procent meer passagiers op Airport Weeze

Geplaatst opwoensdag 1 juli 2015 - 14:30

Airport Weeze zag het aantal passagiers in het eerste half jaar van 2015 toenemen met 10,1 procent.

In totaal vlogen er bijna 900.000 mensen via de luchthaven, net over de grens bij Well. Van januari tot juli zijn er 7.800 vliegtuigen opgestegen en geland.

Drukste maand
Mei was de drukste maand van het eerste half jaar. Toen vlogen er meer dan 200.000 passagiers, een toename van 15,1 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Luchthavendirecteur Ludger van Bebber is tevreden met de ontwikkelingen in het eerste half jaar: "In 2015 zijn we met een verbeterd aanbod aan vluchten en een bovengemiddelde bezettingsgraad op de goede weg. Aan het eind van het jaar verwachten we in totaal 1,9 miljoen passagiers."

Airport Weeze
Airport Weeze is één van de jongste vliegvelden in Europa. In 2014 vlogen er 1,8 miljoen passagiers via de luchthaven. Door zijn ligging vlak bij de Nederlandse grens komt 40 procen van de vertrekkende passagiers uit Nederland.

Maastricht Aachen Airport
Op Nederlandse vliegvelden groeide het aantal passagiers met 4,1 procent tot bijna 12,7 miljoen mensen. Het aantal passagiers dat via Maastricht Aachen Airport vloog, daalde echter flink. Door het wegvallen van een aantal bestemmingen daalde het aantal passagiers dat gebruik maakte van dit vliegveld met 44 procent.

Lees ook: Groei in aantal passagiers gaat aan MAA voorbij

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Nieuwe bestemmingen naar winterzon vanaf Airport Weeze
Zelfrijdende busjes op vliegveld Weeze
Groot trainingscentrum voor hulpdiensten op vliegveld Weeze
Plan voor vier windmolens in grensstreek Well
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen