Overslaan en naar de inhoud gaan

Ruim tien procent meer passagiers op Airport Weeze

Geplaatst opwoensdag 1 juli 2015 - 14:30

Airport Weeze zag het aantal passagiers in het eerste half jaar van 2015 toenemen met 10,1 procent.

In totaal vlogen er bijna 900.000 mensen via de luchthaven, net over de grens bij Well. Van januari tot juli zijn er 7.800 vliegtuigen opgestegen en geland.

Drukste maand
Mei was de drukste maand van het eerste half jaar. Toen vlogen er meer dan 200.000 passagiers, een toename van 15,1 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Luchthavendirecteur Ludger van Bebber is tevreden met de ontwikkelingen in het eerste half jaar: "In 2015 zijn we met een verbeterd aanbod aan vluchten en een bovengemiddelde bezettingsgraad op de goede weg. Aan het eind van het jaar verwachten we in totaal 1,9 miljoen passagiers."

Airport Weeze
Airport Weeze is één van de jongste vliegvelden in Europa. In 2014 vlogen er 1,8 miljoen passagiers via de luchthaven. Door zijn ligging vlak bij de Nederlandse grens komt 40 procen van de vertrekkende passagiers uit Nederland.

Maastricht Aachen Airport
Op Nederlandse vliegvelden groeide het aantal passagiers met 4,1 procent tot bijna 12,7 miljoen mensen. Het aantal passagiers dat via Maastricht Aachen Airport vloog, daalde echter flink. Door het wegvallen van een aantal bestemmingen daalde het aantal passagiers dat gebruik maakte van dit vliegveld met 44 procent.

Lees ook: Groei in aantal passagiers gaat aan MAA voorbij

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Nieuwe bestemmingen naar winterzon vanaf Airport Weeze
stock vliegveld Weeze Ryanair
Financiële problemen voor vliegveld Weeze, toekomst onzeker
Zelfrijdende busjes op vliegveld Weeze
Groot trainingscentrum voor hulpdiensten op vliegveld Weeze
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen