Overslaan en naar de inhoud gaan

Ruim honderd Océ-medewerkers gestrand door 'gele hesjes'

Geplaatst opzaterdag 8 december 2018 - 9:02

Een bedrijfsuitje van het Venlose bedrijf Océ is uitgemond in een sof. Ongeveer 110 medewerkers waren met de bus op weg naar Londen, maar werden in Frankrijk gestuit door de gele hesjes-beweging.

Vooral in Frankrijk zijn deze 'gele hesjes' erg actief. Ze demonstreren overal in het land, voornamelijk om te protesteren tegen het beleid van president Emmanuel Macron.

Gijzeling in Gijvelde
De Océ-medewerkers waren nietsvermoedend op weg naar Londen. Ze zouden met twee bussen vanuit Nederland naar het Franse Calais rijden, om daar de oversteek te maken naar Engeland. Het ging echter mis toen ze net de grens tussen België en Frankrijk gepasseerd waren, in Gijvelde. Demonstranten sprongen over de vangrail en bezetten de snelweg.

Kilometerslange file
Daardoor konden de Venlose bussen en de andere weggebruikers geen kant op. Draaien was geen optie, vanwege de drukte op de weg. En doorrijden kon ook niet, vertelt Océ-medewerker René van de Meer. "Ze hadden de weg geblokkeerd met autobanden en pallets, die ze in brand hadden gestoken. De file was kilometers lang."

Goed gesprek
Van de Meer, die in de nacht van vrijdag op zaterdag zo'n vijf uur in die file stond met zijn collega's, is zelfs in gesprek gegaan met de demonstranten. "Ik heb me netjes voorgesteld en heb verteld dat wij toeristen waren, dat we wilden shoppen in Londen voor de kerst. Die vrouw die ik sprak was best netjes. Ze zei dat ze niet anders konden, dat ze geen vertrouwen meer hebben in het beleid van Macron."

Geen Londen
Na vijf uur wachten én na tussenkomst van de politie en brandweer konden de bussen eindelijk doorrijden. Het tripje naar Londen ging echter niet door. "Te veel vertraging", legt Van de Meer uit. "Het was de vraag of we nog op de boot naar Engeland konden en we waren al zoveel tijd verloren. Dus we gaan terug naar Venlo. Ach ja... ik snap die mensen wel, die gele hesjes. Echt waar. Maar ons uitje is het water gevallen."

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen