Overslaan en naar de inhoud gaan

Ruim half miljoen voor energieprojecten Maastricht

Geplaatst opvrijdag 20 december 2019 - 16:23

Maastricht krijgt komend jaar bijna zes ton subsidie voor twee projecten om energie te besparen.

Het geld, 571.500 euro precies, komt van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Twee projecten
Een deel van het geld wordt besteed aan een tas met spullen waarmee huishoudens direct hun energieverbruik omlaag kunnen brengen. Het gaat om een project van de gemeente en milieuorganisatie CNME. In een ander project wordt energie-advies gegeven aan verenigingen van eigenaren (VvE's), die samen een appartementencomplex beheren.

Snel verdelen
Wethouder Gert Jan Krabbendam wil dat de regelingen snel vorm krijgen, zodat huiseigenaren er ook snel gebruik van kunnen maken. 223 aanvragers hoopten op geld uit de subsidiepot van het ministerie voor komend jaar. Het totaal aangevraagde subsidiebedrag lag 8 miljoen euro hoger dan er beschikbaar was.

Ben Verbong Dag, 50 jaar regisseur. Zondag negen films en een portret op L1 TV.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen