Overslaan en naar de inhoud gaan

Ruim een kwart van de Limburgers voelt zich opgesloten

Geplaatst opdinsdag 26 mei 2020 - 5:00

Ruim een kwart van de Limburgers voelt zich tijdens deze coronacrisis opgesloten in huis. Met 25,5 procent voert onze provincie de landelijke ranglijst aan.

Dat blijkt uit enquête-onderzoek van LocalFocus in samenwerking met Kieskompas.

Vier muren
Het landelijke gemiddelde van mensen die zich opgesloten voelen tijdens de intelligente lockdown is 19,8 procent. Daar zit Limburg dus ruim boven. Ook in Zuid-Holland (22,7 procent), Noord-Holland (20,7 procent) en Utrecht (20,7 procent) voelen gemiddeld meer mensen zich opgesloten in eigen huis. Inwoners van Friesland, Drenthe en Zeeland hebben dat gevoel beduidend minder.

Contact met vrienden en kennissen
Verder werd onderzocht in welke provincie men het contact met familie, vrienden en kennissen het meest mist. Zuid-Holland staat met 70,5 procent bovenaan. Utrecht (69,5 procent), Overijssel (68,2 procent) en Limburg (67,5 procent) volgen. Het landelijke gemiddelde is 66,5 procent. In Flevoland (55,6 procent) gaven de minste mensen aan het contact met familie of vrienden te missen.

Het opgesloten gevoel en het gemis van vrienden en familie wordt de komende tijd wellicht minder. Vanaf 1 juni worden de coronamaatregelen opnieuw versoepeld. Bioscopen, musea, restaurants en terrassen mogen vanaf dan weer open.

Lees ook: Deze maatregelen zijn van kracht vanwege het coronavirus

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen