Overslaan en naar de inhoud gaan

Ruim een kwart van de Limburgers voelt zich opgesloten

Geplaatst opdinsdag 26 mei 2020 - 5:00

Ruim een kwart van de Limburgers voelt zich tijdens deze coronacrisis opgesloten in huis. Met 25,5 procent voert onze provincie de landelijke ranglijst aan.

Dat blijkt uit enquĂȘte-onderzoek van LocalFocus in samenwerking met Kieskompas.

Vier muren
Het landelijke gemiddelde van mensen die zich opgesloten voelen tijdens de intelligente lockdown is 19,8 procent. Daar zit Limburg dus ruim boven. Ook in Zuid-Holland (22,7 procent), Noord-Holland (20,7 procent) en Utrecht (20,7 procent) voelen gemiddeld meer mensen zich opgesloten in eigen huis. Inwoners van Friesland, Drenthe en Zeeland hebben dat gevoel beduidend minder.

Contact met vrienden en kennissen
Verder werd onderzocht in welke provincie men het contact met familie, vrienden en kennissen het meest mist. Zuid-Holland staat met 70,5 procent bovenaan. Utrecht (69,5 procent), Overijssel (68,2 procent) en Limburg (67,5 procent) volgen. Het landelijke gemiddelde is 66,5 procent. In Flevoland (55,6 procent) gaven de minste mensen aan het contact met familie of vrienden te missen.

Het opgesloten gevoel en het gemis van vrienden en familie wordt de komende tijd wellicht minder. Vanaf 1 juni worden de coronamaatregelen opnieuw versoepeld. Bioscopen, musea, restaurants en terrassen mogen vanaf dan weer open.

Lees ook: Deze maatregelen zijn van kracht vanwege het coronavirus

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen