Overslaan en naar de inhoud gaan

Ruim baan voor terrassen op Markt in Sittard

Geplaatst opdonderdag 28 mei 2020 - 19:21

De horecaondernemers aan de Markt in Sittard mogen vanaf Tweede Pinksterdag het hele historische plein als terras gaan gebruiken. Als gevolg van die uitbreiding verkast de zaterdagse versmarkt van de Markt naar het Tempelplein.

Dat laat de gemeente donderdag weten.

Donderdagmarkt
De wekelijkse donderdagmarkt blijft wel op de Markt bivakkeren. Dat betekent dat de cafés en restaurants aan het plein hun terrassen alleen op donderdagmiddag pas na 16:00 uur kunnen uitbreiden op het historische plein.

Vrij spel
Voor alle andere dagen van de week hebben de horecaondernemers voorlopig vrij spel op de Markt, zolang zij de coronamaatregelen in acht houden. Dat houdt onder meer anderhalve meter afstand in.

Compenseren
Door die verplichte afstand kan de horeca minder tafeltjes kwijt op de terrassen. Om dat te compenseren, staat de gemeente de uitbreiding op het plein toe.

Tijdelijk
De uitbreiding is tijdelijk. Na het weekend van 13 juni bekijkt de gemeente of het nog langer toestaat dat het plein tot een terras transformeert.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen