Overslaan en naar de inhoud gaan

Ruim 8.700 Limburgse baby's geboren in 2017

Geplaatst opzondag 6 mei 2018 - 8:52

Er zijn vorig jaar 8.756 baby's geboren in Limburg. Dat zijn er 238 minder dan een jaar eerder; een daling van ruim 2,5 procent.

Het aantal geboortes neemt al sinds 2010 geleidelijk af in Limburg. Alleen in 2016 was er een kleine opleving. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Uitzondering
Ingezoomd op gemeenteniveau zijn er grote verschillen zichtbaar: in een derde van de Limburgse gemeenten steeg het aantal geborenen namelijk wel. In Nuth was deze stijging het grootst, met 31 procent ten opzichte van 2016. Ook in Brunssum (22,9 procent), Eijsden-Margraten (18,3 procent) en Bergen (16,3 procent) werden meer baby's geboren.

Is er bij jou in de familie in 2017 een baby geboren? Stuur een foto in en doe mee aan onze babyfotowedstrijd. Bekijk hier alvast alle schattige, leuke en grappige babyfoto's.

In de gemeente Vaals nam het aantal geboortes flink af. Daar werden afgelopen jaar 40,9 procent minder baby's geboren. Ook in Mook en Middelaar (25 procent) en Voerendaal (22,5 procent) daalde het aantal baby's flink.

Bekijk op de kaart het aantal geboren baby's per gemeente.

Verklaring cijfers: met geboortes wordt het aantal kinderen dat na de geboorte enig teken van leven heeft getoond, ongeacht de zwangerschapsduur, bedoeld. De baby's worden geteld naar de woongemeente en niet naar de geboortegemeente.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen