Overslaan en naar de inhoud gaan

Ruim 8.700 Limburgse baby's geboren in 2017

Geplaatst opzondag 6 mei 2018 - 8:52

Er zijn vorig jaar 8.756 baby's geboren in Limburg. Dat zijn er 238 minder dan een jaar eerder; een daling van ruim 2,5 procent.

Het aantal geboortes neemt al sinds 2010 geleidelijk af in Limburg. Alleen in 2016 was er een kleine opleving. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Uitzondering
Ingezoomd op gemeenteniveau zijn er grote verschillen zichtbaar: in een derde van de Limburgse gemeenten steeg het aantal geborenen namelijk wel. In Nuth was deze stijging het grootst, met 31 procent ten opzichte van 2016. Ook in Brunssum (22,9 procent), Eijsden-Margraten (18,3 procent) en Bergen (16,3 procent) werden meer baby's geboren.

Is er bij jou in de familie in 2017 een baby geboren? Stuur een foto in en doe mee aan onze babyfotowedstrijd. Bekijk hier alvast alle schattige, leuke en grappige babyfoto's.

In de gemeente Vaals nam het aantal geboortes flink af. Daar werden afgelopen jaar 40,9 procent minder baby's geboren. Ook in Mook en Middelaar (25 procent) en Voerendaal (22,5 procent) daalde het aantal baby's flink.

Bekijk op de kaart het aantal geboren baby's per gemeente.

Verklaring cijfers: met geboortes wordt het aantal kinderen dat na de geboorte enig teken van leven heeft getoond, ongeacht de zwangerschapsduur, bedoeld. De baby's worden geteld naar de woongemeente en niet naar de geboortegemeente.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen