Overslaan en naar de inhoud gaan

Ruim 8,5 ton voor make-over Schutterspark Brunssum

Geplaatst opwoensdag 23 september 2020 - 15:33

In totaal wordt zo'n 8,5 ton uitgetrokken om van het Schutterspark in Brunssum een toeristenknaller te maken.

Brunssum bekostigt de make-over niet alleen. De provincie en project IBA doen ook een duit in het zakje. Dat meldt ZO-NWS.

Geen kabelbaan
Met de opknapbeurt hoopt Brunssum jaarlijks zo'n 400.000 bezoekers naar het Schutterspark te lokken. Wethouder Math Houben schreef vorige week in de verantwoordingskrant dat een uitkijktoren en een kabelbaan de grote attracties moesten worden. Die kabelbaan lijkt er niet te komen. In plaats daarvan komt er een plek om vanaf het klimpark naar de vijver te abseilen, zegt Houben tegen de lokale omroep.

De uitkijktoren komt er uiteindelijk wel. Die moet verrijzen bij de parkeerplaats aan de oostzijde van het park. Naast de vernieuwingen krijgen de speeltuin en de pompgebouwen een flinke opknapbeurt.

Lees ook: Schutterspark Brunssum moet toeristenknaller worden

Geen entree
Het is niet de bedoeling dat bezoekers entree gaan betalen. Mensen die naar het park komen, zullen hun geld vrijelijk kunnen besteden aan het huren van een bootje of de plaatselijke horeca.

Deskundigen aan de vooravond van het proces over de rechtszaak Nicky Verstappen. Limburg Doc: Nicky, de ontknoping
Zondag 18:00 en 21:00 uur op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen