Overslaan en naar de inhoud gaan

Ruim 80.000 euro aan afscheidsbonussen bij Weller Wonen

Geplaatst opmaandag 28 december 2015 - 6:24

Commissarissen van Weller Wonen in Parkstad hebben elkaar voor tienduizenden euro’s aan afscheidsbonussen toebedeeld.

Dat blijkt uit onderzoek van de Limburgse kranten.

80.000 euro
De in 2013 en 2014 uitgekeerde afscheidsbonussen aan vrijwillig opgestapte toezichthouders, in totaal ruim 80.000 euro, druisen volledig in tegen de nieuwe moraal in de sector, waarin matiging voorop staat.

Ontoelaatbaar
De Vereniging voor Toezichthouders in Woningcorporaties (VTW) noemt het gedrag van haar leden 'ontoelaatbaar' en 'volstrekt onbegrijpelijk'. "Als je tussentijds vertrekt als commissaris, houdt je vergoeding op. Je beloont iemand voor bewezen diensten met een afscheidsetentje, niet met een zak geld. Dit kon vroeger al niet door de beugel, laat staan in de huidige maatschappelijke discussie over beloningen", stelt VTW-directeur Albert Kerssies.

Vraagtekens
Ook woningcorporatie- deskundige Aldert Dreimüller plaatst grote vraagtekens bij de afscheidsbonussen voor de commissarissen van Weller. "Dit ben ik nog niet eerder tegengekomen."

Achterlijk
Sjef Tilmans, sinds 2006 voorzitter vanWellers raad van commissarissen, en onder wiens leiding de afscheidsbonussen zijn uitgekeerd, noemt het achteraf bezien een 'achterlijke regeling'. Hij benadrukt echter dat er geen wetten zijn overtreden en dat de regeling dit jaar is afgeschaft.

Fusieregeling
Ondanks herhaalde verzoeken weigert Weller Wonen de Limburgse kranten inzage te geven in de reglementen waarin de regeling zou staan. Volgens Tilmans komt die voort uit de onderhandelingen in 2004, toen de fusiecorporatie WellerWonen ontstond. "Het was min of meer een middel om commissarissen van beide raden mee te krijgen in deze fusie", zo legt hij uit.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Acht grote muurschilderingen gaan Heerlense flats kleuren
Minister laakt graaierij bij commissarissen Weller
Aanpassing randweg bij Brunssum valt slecht bij omwonenden
Mogelijk weer extra geld nodig voor Buitenring Parkstad
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen