Overslaan en naar de inhoud gaan

'Ruim 7 miljoen verscheept via bedrijf broer Jos van Rey'

Geplaatst opzaterdag 29 augustus 2015 - 8:28

Via het vleesbedrijf van Roermondenaar Hennie van Rey zou meer dan zeven miljoen euro naar Aruba zijn gesmokkeld.

Dat schrijft De Telegraaf op basis van stukken uit het strafrechtelijke onderzoeksdossier.

Kippenvlees
De 74-jarige broer van politicus Jos van Rey werd in juni op Aruba aangehouden. In een container van zijn bedrijf troffen opsporingsdiensten tussen het kippenvlees 2,8 miljoen aan cash aan. Bij doorzoekingen van woningen en bedrijfspanden op het eiland en in Nederland werd nog eens 1,1 miljoen in beslag genomen. Volgens De Telegraaf is de hoeveelheid geld die naar Aruba is verscheept, veel groter dan het Openbaar Ministerie (OM) tot nog toe bekend heeft gemaakt. Het zou om 7,3 miljoen euro gaan.

Opgepakt
Behalve Van Rey werden op Aruba nog twee mannen opgepakt, onder wie de 47-jarige uit Herten afkomstige Ramon H., die op het eiland een restaurant uitbaat. Van Rey is na zijn aanhouding overgebracht naar Nederland. Zowel hij als H. wordt ervan verdacht geld te hebben witgewassen. "Het geld werd door henzelf of anderen in ontvangst genomen, beheerd, gewisseld en ondergebracht op voor de buitenwereld verborgen plekken", maakte het OM bekend. "Het vermoeden bestaat dat het reguliere vleesverwerkingsbedrijf van Van R. is gebruikt om contant geld te verplaatsen van Nederland naar Aruba."

Vriendin
Naar nu blijkt, is een paar dagen later ook de vriendin van Hennie van Rey aangehouden. Net als Van Rey zit zij nog steeds vast, zo bevestigt haar advocaat Marijn Zuketto tegenover de Limburgse kranten. Hij wil niet inhoudelijk op de verdenkingen aan haar adres ingaan. Voor Zuketto komt het bedrag van 7,3 miljoen euro uit de lucht vallen.

Geen commentaar
Het Openbaar Ministerie en Van Rey’s raadsvrouwe Gitte Stevens onthouden zich van elk commentaar op het witwasonderzoek dat luistert naar de naam Fluor. Het OM heeft eerder nadrukkelijk gesteld dat er geen link is tussen de witwaszaak en het corruptieonderzoek naar voormalig Kamerlid en oud-wethouder Jos van Rey. De verdenkingen tegen Hennie van Rey vloeien voort uit een ander Antilliaans witwasonderzoek. Dat witwasonderzoek zou op zijn beurt voortkomen uit een drugsonderzoek in de Verenigde Staten.

Del Rey
Hennie van Rey is eigenaar van het vleesbedrijf Castimex, dat onder meer in Roermond is gevestigd. Op Aruba is hij eigenaar van het appartementencomplex Del Rey en een bouwbedrijf. Op 29 september start in Zwolle de rechtszaak tegen Hennie van Rey en zijn vriendin met een pro-formazitting. De zaken tegen de andere twee op Aruba aangehouden verdachten worden op de Antillen afgehandeld.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

justitie, witwassen, miljoenen, van rey, aruba
Vriendin Hennie van Rey blijft in cel
Broer Jos van Rey naar Nederland gebracht
Voorarrest Hennie van Rey met 60 dagen verlengd
Geld in kiprollades Van Rey was voor Venezuela
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen