Overslaan en naar de inhoud gaan

Ruim 600 bewoners zorgcentra overleden aan corona

Geplaatst opwoensdag 24 februari 2021 - 6:15

Bijna 3000 bewoners van verzorgingstehuizen in Limburg hebben het afgelopen jaar te kampen gehad met een coronabesmetting.

Daarvan kwamen er 615 om het leven, blijkt uit cijfers van het RIVM.

Twintig procent
Deze mensen zijn dus een stuk kwetsbaarder. In een jaar tijd overleed zo'n twintig procent van de besmette verpleeghuisbewoners. Onder alle mensen die besmet waren met het coronavirus is dit slechts 1,4 procent.

In Noord- en Midden-Limburg raakten 1026 bewoners van verpleeghuizen besmet, waarvan er 225 overleden. In Zuid-Limburg ging het om 1921 besmettingen, waaraan er 390 stierven.

Eén jaar corona
Komend weekend is het een jaar geleden dat het coronavirus voor het eerst werd vastgesteld in Nederland. Een man uit het Brabantse Loon op Zand was op 27 februari de eerste bekende coronadrager in Nederland. Kort daarna stak het virus ook in Limburg de kop op. Verzorgingshuis Hoogstaete in Sittard werd na amper een week zwaar getroffen.

Lees ook: Maatregelen zorgcentrum na overlijden bewoner aan corona

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen