Overslaan en naar de inhoud gaan

Ruim 600 bewoners zorgcentra overleden aan corona

Geplaatst opwoensdag 24 februari 2021 - 6:15

Bijna 3000 bewoners van verzorgingstehuizen in Limburg hebben het afgelopen jaar te kampen gehad met een coronabesmetting.

Daarvan kwamen er 615 om het leven, blijkt uit cijfers van het RIVM.

Twintig procent
Deze mensen zijn dus een stuk kwetsbaarder. In een jaar tijd overleed zo'n twintig procent van de besmette verpleeghuisbewoners. Onder alle mensen die besmet waren met het coronavirus is dit slechts 1,4 procent.

In Noord- en Midden-Limburg raakten 1026 bewoners van verpleeghuizen besmet, waarvan er 225 overleden. In Zuid-Limburg ging het om 1921 besmettingen, waaraan er 390 stierven.

Eén jaar corona
Komend weekend is het een jaar geleden dat het coronavirus voor het eerst werd vastgesteld in Nederland. Een man uit het Brabantse Loon op Zand was op 27 februari de eerste bekende coronadrager in Nederland. Kort daarna stak het virus ook in Limburg de kop op. Verzorgingshuis Hoogstaete in Sittard werd na amper een week zwaar getroffen.

Lees ook: Maatregelen zorgcentrum na overlijden bewoner aan corona

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen