Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Ruim 6 miljoen voor arbeidsmarktgerichte projecten

Geplaatst opwoensdag 18 oktober 2017 - 22:29

Twee projecten die het onderwijs beter moeten laten aansluiten op de vraag van de arbeidsmarkt krijgen samen 6,2 miljoen euro subsidie.

Ruim twee derde van dat bedrag komt uit het regionaal investeringsfonds MBO (Middelbaar Beroeps Onderwijs) van het Ministerie van Onderwijs. De rest van het bedrag, zo'n 1,8 miljoen euro, is afkomstig van de provincie.

Kwetsbare jongeren
Eén project richt zich op het vergroten van de kans op werk voor onder andere kwetsbare jongeren, mensen met een uitkering en mensen waarvan Nederlands niet de moedertaal is. Alle 21 Zuid-Limburgse onderwijsinstellingen doen er aan mee, in samenwerking met het bedrijfsleven.
Het project met de naam VOORdeel & VERVOLG loopt vier jaar. Het is de bedoeling dat er in totaal 3200 personen aan gaan meedoen.

Aangepaste aanvraag
In mei wees het ministerie de subsidie-aanvraag nog af omdat die onvoldoende onderbouwd was. Maar een aangepaste aanvraag is nu wel goedgekeurd. Het tweede project dat subsidie krijgt, is bedoeld om jongeren op te leiden tot bouwvakker en mensen die al bouwvakker zijn, bij te scholen. Dat gebeurt in een zogeheten MBO Centrum voor Innovatief Vakmanschap.

Ook bij dit project werken onderwijs en bedrijfsleven samen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop.

Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen