Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Ruim 6 miljoen voor arbeidsmarktgerichte projecten

Geplaatst opwoensdag 18 oktober 2017 - 22:29

Twee projecten die het onderwijs beter moeten laten aansluiten op de vraag van de arbeidsmarkt krijgen samen 6,2 miljoen euro subsidie.

Ruim twee derde van dat bedrag komt uit het regionaal investeringsfonds MBO (Middelbaar Beroeps Onderwijs) van het Ministerie van Onderwijs. De rest van het bedrag, zo'n 1,8 miljoen euro, is afkomstig van de provincie.

Kwetsbare jongeren
Eén project richt zich op het vergroten van de kans op werk voor onder andere kwetsbare jongeren, mensen met een uitkering en mensen waarvan Nederlands niet de moedertaal is. Alle 21 Zuid-Limburgse onderwijsinstellingen doen er aan mee, in samenwerking met het bedrijfsleven.
Het project met de naam VOORdeel & VERVOLG loopt vier jaar. Het is de bedoeling dat er in totaal 3200 personen aan gaan meedoen.

Aangepaste aanvraag
In mei wees het ministerie de subsidie-aanvraag nog af omdat die onvoldoende onderbouwd was. Maar een aangepaste aanvraag is nu wel goedgekeurd. Het tweede project dat subsidie krijgt, is bedoeld om jongeren op te leiden tot bouwvakker en mensen die al bouwvakker zijn, bij te scholen. Dat gebeurt in een zogeheten MBO Centrum voor Innovatief Vakmanschap.

Ook bij dit project werken onderwijs en bedrijfsleven samen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen