Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Ruim 4000 foto's te zien op begraafplaats Margraten

Geplaatst opzondag 1 mei 2016 - 16:59

Het project Gezichten van Margraten is zondag officieel geopend met de plaatsing van de laatste foto op de Amerikaanse Begraafplaats in Margraten.

Met het project wordt geprobeerd zoveel mogelijk jonge Amerikaanse soldaten die sneuvelden in de Tweede Wereldoorlog, een gezicht te geven.

Foto's
In totaal zijn er nu 4060 foto's van gevallen soldaten achterhaald en naast de stenen op de begraafplaats in Margraten geplaatst.

De symbolische laatst foto is een tekening van de Afro Amerikaanse soldaat Willy F. James Jr. Hij is de enige Medal of Honor ontvanger die nog geen gezicht heeft. De tekening van hem werd gevonden door Mieke Kirkels tijdens haar onderzoek naar zwarte bevrijdingskinderen voor de Stichting Ontbrekende Verhalen Limburg.

Opening
Burgemeester Akkermans van de gemeente Eijsden-Margraten was bij de opening aanwezig. De foto's zijn van zondag tot en met donderdag 5 mei te zien op de Amerikaanse Begraafplaats in Margraten.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Museum op begraafplaats Margraten
Dankzij adoptiegraf studeren aan Amerikaanse legeracademie
Extra beveiliging op Memorial Day Margraten
Memorial Day Margraten 24 mei 2015
Extra veiligheidsmaatregelen Memorial Day Margraten
Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen