Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Ruim 4000 foto's te zien op begraafplaats Margraten

Geplaatst opzondag 1 mei 2016 - 16:59

Het project Gezichten van Margraten is zondag officieel geopend met de plaatsing van de laatste foto op de Amerikaanse Begraafplaats in Margraten.

Met het project wordt geprobeerd zoveel mogelijk jonge Amerikaanse soldaten die sneuvelden in de Tweede Wereldoorlog, een gezicht te geven.

Foto's
In totaal zijn er nu 4060 foto's van gevallen soldaten achterhaald en naast de stenen op de begraafplaats in Margraten geplaatst.

De symbolische laatst foto is een tekening van de Afro Amerikaanse soldaat Willy F. James Jr. Hij is de enige Medal of Honor ontvanger die nog geen gezicht heeft. De tekening van hem werd gevonden door Mieke Kirkels tijdens haar onderzoek naar zwarte bevrijdingskinderen voor de Stichting Ontbrekende Verhalen Limburg.

Opening
Burgemeester Akkermans van de gemeente Eijsden-Margraten was bij de opening aanwezig. De foto's zijn van zondag tot en met donderdag 5 mei te zien op de Amerikaanse Begraafplaats in Margraten.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Museum op begraafplaats Margraten
Dankzij adoptiegraf studeren aan Amerikaanse legeracademie
Extra beveiliging op Memorial Day Margraten
Memorial Day Margraten 24 mei 2015
Extra veiligheidsmaatregelen Memorial Day Margraten
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop.

Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen