Overslaan en naar de inhoud gaan

Ruim 400 politiemeldingen over azc-locaties in Limburg

Geplaatst opdinsdag 2 februari 2016 - 14:32

Over de Limburgse opvanglocaties voor asielzoekers zijn vorig jaar in totaal 414 meldingen bij de politie binnengekomen.

Dat blijkt uit cijfers die de politie dinsdag openbaar heeft gemaakt.

Meldingen
De politie ontving de meeste meldingen over de opvanglocatie in Echt: 121 geregistreerde meldingen. Over het azc in het klooster te Baexem kwamen iets minder klachten binnen; daar werd de politie 94 keer opgeroepen voor incidenten. In Maastricht mocht de politie 77 keer komen opdraven, maar op deze locatie worden meer asielzoekers opgevangen.

Assistentie
Landelijk kwamen er 4460 meldingen bij de politie binnen over opvanglocaties van asielzoekers. In meer dan de helft van de gevallen moest de politie assistentie verlenen, bijvoorbeeld aan medewerkers of externe instanties. In 25 procent van de gevallen rukte de politie uit voor verstoring van de openbare orde en vernieling.

Registraties op het gebied van geld, drugs en alcohol, verkeer, zedendelicten, mensenhandel of vermogensdelicten kwamen minder vaak voor. Deze vormen samen de laatste 25 procent van alle meldingen.

Weert
Over de overige opvanglocaties in Limburg kwamen relatief weinig klachten binnen. In Weert werden bijvoorbeeld 29 meldingen geregistreerd, terwijl deze opvanglocatie een capaciteit van 1000 personen heeft. Hier worden beduidend meer mensen gehuisvest dan op de andere locaties in Limburg.

Grensgebied
Ook de opvanglocaties net over de grens zorgden voor problemen. In Overloon kwamen bijvoorbeeld 138 meldingen binnen. Dit asielzoekerscentrum ligt in de buurt bij Venray en huisvest 800 mensen. Over het azc in Budel, net over de grens bij Weert, kwamen 100 meldingen binnen. Deze opvanglocatie heeft een capaciteit van 1500 mensen.

Bekijk het aantal klachten per opvanglocatie op de kaart.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

azc Sweikhuizen
Ruim 4200 vluchtelingen wachten op woning of uitzetting
azc sweikhuizen (28 feb 2020)
Ruim 1500 nieuwe asielplekken gezocht in Limburg
Asielzoekerscentra openen deuren voor publiek
Meer incidenten in Limburgse asielzoekerscentra
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen