Overslaan en naar de inhoud gaan

Ruim 300 activiteiten in Limburg tijdens Burendag

Geplaatst opdinsdag 21 september 2021 - 9:38

Tijdens Burendag zijn zaterdag verspreid door Limburg meer dan 300 activiteiten te doen. Toevallig valt het evenement dit jaar samen met de eerste dag dat er niet meer 1,5 meter afstand gehouden hoeft te worden.

Door de hele provincie zijn er koffie-ochtendjes, borrels, tuinfeesten, spelletjesdagen en klusbijeenkomsten. In Limburg gaat het om ruim 330 activiteiten, verspreid door de hele provincie.

Recordaantal buurten
Landelijk hebben ruim 6300 buurten zich aangemeld voor Burendag dit jaar, melden de organisatoren Oranje Fonds en Douwe Egberts. Een recordaantal. De vorige keer waren dat er 4000, in 2019 ging het om 6000 buurten.

Extra lading door corona
"De coronaperiode heeft ons allemaal duidelijk gemaakt hoe belangrijk het is dat je mensen om je heen hebt om op terug te vallen. Je buren heb je letterlijk om je heen, dus is het ontzettend fijn als je goed contact hebt met elkaar", zegt Sandra Jetten, directeur Oranje Fonds. Volgens haar biedt Burendag een makkelijke manier om "met elkaar in contact te komen en te vieren dat je samen een buurt vormt. Dit jaar heeft dat door de coronaperiode extra lading".

Burendag is ontstaan vanuit de gedachte dat buurten gezelliger, socialer en veiliger worden als wijkgenoten elkaar kennen. In 2006 organiseerde Douwe Egberts de eerste editie van Burendag, waarna het Oranje Fonds als medeorganisator in 2008 aansloot.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen