Overslaan en naar de inhoud gaan

Ruim 26 jaar geëist tegen Jeu R. om vier pogingen tot moord

Geplaatst opdinsdag 26 juni 2018 - 13:55

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dinsdag 26 jaar en acht maanden geëist tegen Jeu R. (50) uit Echt. Hij zou zich volgens de officier van justitie schuldig hebben gemaakt aan vier moordpogingen.

Dit meldt De Limburger.

Moordaanslag
Jeu R. zou in 2014 en 2016 hebben geschoten op iemand uit Ohé en Laak. Het doelwit zou Jan S. zijn geweest. Jan S. werd op 1 maart 2016 in Ohé en Laak in zijn auto beschoten toen hij met zijn vrouw en twaalfjarig zoontje terug kwam na een bioscoopavondje. Hun auto werd zeven keer beschoten, waarbij S. in zijn been werd geraakt. S., zijn vrouw en het kind overleefden de moordaanslag.

Gijzeling
Hij zou daarnaast nog drie zware misdrijven hebben voorbereid in 2016. Volgens de krant zou hij plannen hebben gehad voor een derde poging om Jan S. van het leven te beroven. Ook zou er een gijzeling van een kopstuk van Satudarah en een aanslag op een Duits gezin zijn verijdeld.

"Levenslang is niet mogelijk. Maar deze man is wel levensgevaarlijk en moet zo lang mogelijk uit de maatschappij worden geweerd", zo zei de officier van justitie in zijn requisitoir.

Lees ook: Politie heeft nieuwe sporen in zaak moordaanslag Jan S.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Bekendmaking LVK-Finalisten
Uitgelicht
Bekendmaking finalisten LVK 2020 live op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook

De uitzending die je niet wilt missen! Het moment dat 60 halvefinalisten van het LVK in ultieme spanning zitten. Zaterdag 1 februari gaan vier verslaggevers de provincie in om de 20 finalisten van het LVK 2020 te verrassen. En dan is het feest!

Luister én kijk dit jaar mee op zaterdag 1 februari tussen 12:00 en 16:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook!

Meer over de uitzending
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen