Overslaan en naar de inhoud gaan

Ruim 26 jaar geëist tegen Jeu R. om vier pogingen tot moord

Geplaatst opdinsdag 26 juni 2018 - 13:55

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dinsdag 26 jaar en acht maanden geëist tegen Jeu R. (50) uit Echt. Hij zou zich volgens de officier van justitie schuldig hebben gemaakt aan vier moordpogingen.

Dit meldt De Limburger.

Moordaanslag
Jeu R. zou in 2014 en 2016 hebben geschoten op iemand uit Ohé en Laak. Het doelwit zou Jan S. zijn geweest. Jan S. werd op 1 maart 2016 in Ohé en Laak in zijn auto beschoten toen hij met zijn vrouw en twaalfjarig zoontje terug kwam na een bioscoopavondje. Hun auto werd zeven keer beschoten, waarbij S. in zijn been werd geraakt. S., zijn vrouw en het kind overleefden de moordaanslag.

Gijzeling
Hij zou daarnaast nog drie zware misdrijven hebben voorbereid in 2016. Volgens de krant zou hij plannen hebben gehad voor een derde poging om Jan S. van het leven te beroven. Ook zou er een gijzeling van een kopstuk van Satudarah en een aanslag op een Duits gezin zijn verijdeld.

"Levenslang is niet mogelijk. Maar deze man is wel levensgevaarlijk en moet zo lang mogelijk uit de maatschappij worden geweerd", zo zei de officier van justitie in zijn requisitoir.

Lees ook: Politie heeft nieuwe sporen in zaak moordaanslag Jan S.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen