Overslaan en naar de inhoud gaan

Ruim 2,2 miljoen kijkers zien Oranje achtste finale bereiken

Geplaatst opzondag 16 juni 2019 - 10:46

Ruim 2.260.000 mensen zaten zaterdag aan de buis gekluisterd voor het duel tussen de Oranjeleeuwinnen en Kameroen (3-1). De wedstrijd was daarmee het bestbekeken programma op tv.

Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek (SKO).

Kijkbuis
De WK-wedstrijd van de voetbalvrouwen bleef het achtuurjournaal (1.542.000) en NOS Studio Sport (1.334.000) ruim voor met bijna 2,3 miljoen kijkers. De eerste wedstrijd van Oranje, afgelopen dinsdag tegen Nieuw-Zeeland, werd door 1,6 miljoen mensen bekeken.

Achtste finale
De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman heeft zich door de zege op Kameroen verzekerd van een plek in de achtste finale. Dominique Bloodworth-Janssen uit Horst was goud waard voor de Oranjedames. De Limburgse verdediger nam de 2-1 voor haar rekening. Ook Lieke Martens (Nieuw-Bergen) stond de hele wedstrijd op het veld, maar kwam uiteindelijk niet op het scoreformulier terecht.

Lees ook: Bloodworth helpt Oranje met treffer langs Kameroen

Donderdag nemen de Oranjeleeuwinnen het in Reims op tegen Canada.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen