Overslaan en naar de inhoud gaan

Ruim 200 wachtwoorden van provincie gelekt

Geplaatst opdinsdag 10 april 2018 - 17:43

D66 in het Limburgs Parlement heeft ontdekt dat 212 wachtwoorden van provinciale accounts zijn gelekt.

De partij wil weten of daar misbruik van is gemaakt en of daardoor schade is aangericht.

Drie miljoen
De provinciale accounts maken deel uit van de meer dan drie miljoen gelekte wachtwoorden van Nederlandse internetgebruikers die eind maart zijn ontdekt. De wachtwoorden zijn onder meer te vinden via zoekmachine gotcha.pw, zo zegt D66 in schriftelijke vragen. Op die manier kwam ze er ook achter dat er ruim 200 provinciale accounts in omloop zijn.

Naadje van de kous
Daarom wil D66 het naadje van de kous weten. Niet alleen over eventuele schade, maar ook of duidelijk is wanneer de betreffende gegevens zijn gehackt en door wie. Verder vraagt D66-fractievoorzitter Leon Vaessen of de provincie zelf ook heeft gekeken naar mogelijke hacks via gotcha.pw en welke maatregelen er zijn genomen om dergelijke hacks in de toekomst te voorkomen.

D66 stelt 'veel waarde te hechten aan databescherming.'

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen