Overslaan en naar de inhoud gaan

Ruim 200 tips over verdachte Jos Brech

Geplaatst opdonderdag 23 augustus 2018 - 6:38

De politie heeft inmiddels ruim 200 tips binnengekregen over Jos Brech, de 55-jarige verdachte in het onderzoek naar de dood van Nicky Verstappen.

"Of ze bruikbaar zijn, gaan we onderzoeken", zo laat Ingrid Schäfer-Poels, politiechef Eenheid Limburg, weten in de talkshow Laat op één.

Verblijfplaats
"Er is woensdagmiddag een telefoonnummer openbaar gemaakt, daar wordt heel erg veel op gebeld, inmiddels meer dan 200 tips. De meeste gaan over de mogelijke verblijfplaats. Mensen die denken hem toch echt gezien te hebben in allerlei landen. Wij gaan die allemaal met spoed onderzoeken", vertelt Schäfer-Poels.

Geweigerd
Woensdag maakten politie en justitie bekend dat de man uit Simpelveld verdachte is in de zaak rond de dood van de elfjarige Nicky Verstappen in 1998. Brech had meerdere keren geweigerd om dna af te staan. Toen de politie contact opnam met zijn familie, bleek dat hij al maanden vermist was.

Lees ook: Tientallen tips over verblijfplaats verdachte Jos Brech

Zomerkamp
Nicky Verstappen verdween in 1998 tijdens een zomerkamp in Brunssum. Een dag na zijn vermissing werd hij dood gevonden.

Lees hier het hele dossier over de zaak van Nicky Verstappen

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen