Overslaan en naar de inhoud gaan

Ruim 200 noodweermeldingen bij brandweer

Geplaatst opvrijdag 24 juni 2016 - 8:19

Het was een drukke nacht voor de brandweer in Limburg. Door het hevige noodweer zijn er in totaal zo'n 200 meldingen binnengekomen.

Het noorden, en in mindere mate midden van de provincie kregen het donderdagavond als eerste te verduren. Rond 22:00 uur kreeg ook het zuiden van de provincie de volle laag.

Lees ook: Noodweer teistert Limburg opnieuw

Noord-Limburg
Volgens de brandweer was het name in Venray raak. Daar liep onder andere het gemeentehuis onder water en liep water in een basisschool. Verder moesten brandweerlieden ook uitrukken naar Gennep, Bergen en Oostrum. Volgens een woordvoerder zijn er enkele tientallen meldingen binnengekomen van omgevallen bomen op de weg of op het spoor, ondergelopen kelders en weggespoelde putdeksels. Verder kwamen er verschillende bomen of takken op huizen terecht. Er was in alle gevallen enkel sprake van materiële schade.

Lees ook: Woning in brand door blikseminslag in Weert

Midden-Limburg
In het midden van de provincie had de brandweer het een beetje rustiger. Volgens de brandweerwoordvoerder zijn hier ongeveer 5 meldingen binnengekomen. Met name uit Echt en Montfort.

Zuid-Limburg
Door het noodweer van donderdagavond viel het verkeer op verschillende plekken in Zuid-Limburg helemaal stil. Volgens de brandweer kwamen er tussen de 150 en 200 meldingen binnen. In het Heuvelland ligt een boom op het spoor. Verder moest de brandweer meerdere keren uitrukken om water weg te pompen. Met name in de regio Parkstad moest de brandweer flink aan de bak. In Zuid-Limburg vielen geen gewonden, er is enkel sprake van materiële schade.

Lees ook: Vrijdag begonnen met nieuwe wolkbreuken

Fotoserie bij De Limburger
Bij De Limburger zie je een fotoserie over het noodweer van donderdagavond en vrijdagochtend, en de gevolgen daarvan.

Beelden van het noodweer in Limburg en de gevolgen daarvan.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Noodweer teistert Limburg opnieuw
Noodweer zet gemeentehuis Venray blank
Auto tegen omgevallen boom in Maastricht
Brandweer met storm vooral druk in Kerkrade
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen