Overslaan en naar de inhoud gaan

Ruim 200 noodweermeldingen bij brandweer

Geplaatst opvrijdag 24 juni 2016 - 8:19

Het was een drukke nacht voor de brandweer in Limburg. Door het hevige noodweer zijn er in totaal zo'n 200 meldingen binnengekomen.

Het noorden, en in mindere mate midden van de provincie kregen het donderdagavond als eerste te verduren. Rond 22:00 uur kreeg ook het zuiden van de provincie de volle laag.

Lees ook: Noodweer teistert Limburg opnieuw

Noord-Limburg
Volgens de brandweer was het name in Venray raak. Daar liep onder andere het gemeentehuis onder water en liep water in een basisschool. Verder moesten brandweerlieden ook uitrukken naar Gennep, Bergen en Oostrum. Volgens een woordvoerder zijn er enkele tientallen meldingen binnengekomen van omgevallen bomen op de weg of op het spoor, ondergelopen kelders en weggespoelde putdeksels. Verder kwamen er verschillende bomen of takken op huizen terecht. Er was in alle gevallen enkel sprake van materiële schade.

Lees ook: Woning in brand door blikseminslag in Weert

Midden-Limburg
In het midden van de provincie had de brandweer het een beetje rustiger. Volgens de brandweerwoordvoerder zijn hier ongeveer 5 meldingen binnengekomen. Met name uit Echt en Montfort.

Zuid-Limburg
Door het noodweer van donderdagavond viel het verkeer op verschillende plekken in Zuid-Limburg helemaal stil. Volgens de brandweer kwamen er tussen de 150 en 200 meldingen binnen. In het Heuvelland ligt een boom op het spoor. Verder moest de brandweer meerdere keren uitrukken om water weg te pompen. Met name in de regio Parkstad moest de brandweer flink aan de bak. In Zuid-Limburg vielen geen gewonden, er is enkel sprake van materiële schade.

Lees ook: Vrijdag begonnen met nieuwe wolkbreuken

Fotoserie bij De Limburger
Bij De Limburger zie je een fotoserie over het noodweer van donderdagavond en vrijdagochtend, en de gevolgen daarvan.

Beelden van het noodweer in Limburg en de gevolgen daarvan.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Noodweer teistert Limburg opnieuw
Noodweer zet gemeentehuis Venray blank
Auto tegen omgevallen boom in Maastricht
Brandweer met storm vooral druk in Kerkrade
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen