Overslaan en naar de inhoud gaan

Ruim 15 miljoen voor slachtoffers Q-koorts

Geplaatst opdinsdag 19 december 2017 - 12:05

Het nieuwe kabinet stelt een bedrag van 15,5 miljoen euro beschikbaar voor Q-koortspatiënten en nabestaanden.

Dat schrijft minister Bruno Bruins in een brief aan de Tweede Kamer.

Compensatie
In de zomer werd besloten dat er een compensatie van 10 miljoen euro beschikbaar moest worden gesteld. Daar komt nu dus 5,5 miljoen euro bij.

Lees ook: Toch compensatie voor Q-koorts-patiënten

Enorme impact
Het geld is bedoeld als erkenning voor de 'enorme impact' die de Q-koorts op het leven van slachtoffers heeft, zo schrijft de minister.

Geiten en schapen
De Q-koortsepidemie brak uit in 2007 en duurde tot 2010. Vele honderden mensen in vooral Limburg, Brabant en Gelderland kregen te maken met ernstige gezondheidsklachten. De infectieziekte werd vooral verspreid door besmette geiten en schapen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen