Overslaan en naar de inhoud gaan

Ruim 1400 reacties op gevaarlijke verkeerssituaties

Geplaatst opdinsdag 23 april 2019 - 6:46

Meer dan 1400 Limburgers hebben na een oproep op deze site laten weten welke plekken in het verkeer zij onveilig vinden.

Daarnaast waren er ook nog honderden anderen die hebben gestemd op plekken, die waren aangewezen op de kaart.

Peiling
De afgelopen twee weken hield L1/1Limburg, net als de andere regionale omroepen, samen met LocalFocus een peiling om uit te vinden welke plekken de weggebruikers zelf onveilig vinden. In Limburg werden er 1413 plekken op de kaart aangewezen waar verkeersdeelnemers zich onveilig voelen.

Tesla
Wat onder meer uit het onderzoek naar voren komt is dat over sommige verkeersproblemen nog amper is nagedacht. Zo wordt er onder meer geklaagd over taxiplaatsen waar veel Tesla's stoppen. Omdat die elektrische auto's amper geluid maken, vinden voetgangers die plekken onveilig. Ook zijn er reacties over onhandig geplaatste verkeersdrempels of zebrapaden en ingewikkelde turborotondes. ‚Äč

Analyse
De komende weken worden de gegevens verder uitgediept. Zo wordt gekeken welke verkeersdeelnemers op welke plekken meer risico lopen, en of er dubbelingen zijn. Ook worden de reacties van het publiek vergeleken met andere data. Zodra de gegevens zijn opgeschoond, bericht 1Limburg daar uiteraard over.

Limburg
Uit het onderzoek blijkt verder dat Limburg de provincie is waar men zich het minst veilig voelt op de weg. Maar liefst 14 procent van de Limburgers geeft aan zich vaak onveilig te voelen.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen