Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Ruim 13.000 Limburgse kinderen in bijstandsgezin

Geplaatst opvrijdag 30 november 2018 - 10:30

Heerlen is landelijk gezien de tweede gemeente als het gaat om het percentage kinderen dat opgroeit in een bijstandsgezin.

Iets minder dan 15 procent van de kinderen in Heerlen groeit op in een huishouden op bijstandsniveau.

2000 kinderen
Dat komt neer op één op de zeven Heerlense kinderen. In totaal gaat het in de gemeente om 2040 kinderen, blijkt uit cijfers van het CBS.

Lichte stijging
Vorig jaar bleek uit cijfers dat 14,5 procent van de kinderen in Heerlen opgroeit in een bijstandsgezin. Nu is dat 14,9 procent.

Lees ook: Eén op zeven Heerlense kinderen in bijstandsgezin

Tweede plaats
Landelijk gezien staat Heerlen op de tweede plaats. Alleen in Rotterdam is het percentage kinderen dat in een gezin met zo'n laag inkomen opgroeit hoger: bijna 17 procent. Ook in Venlo, Sittard-Geleen en Maastricht zijn er meer dan 1000 kinderen die onder zulke omstandigheden opgroeien. In heel Limburg gaat het om zo'n 13.000 kinderen.

Geen vakantie
Gemiddeld had een bijstandsgezin met kinderen afgelopen jaar 22.000 euro te besteden. Dat is minder dan de helft van een gezin waar de ouders een betaalde baan hebben. In bijstandsgezinnen is vaak geen geld om op vakantie te gaan, lid te worden van een sportclub of versleten meubels te vervangen.

Het aantal kinderen in bijstandsgezinnen is afgelopen jaar wel gedaald, meldt het CBS. In heel Nederland waren het er vorig jaar 228.000, tegen 231.000 in 2016.

Kijk hieronder hoe het aantal bijstandskinderen zich de afgelopen jaren in jouw gemeente ontwikkelde.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen