Overslaan en naar de inhoud gaan

Ruim 13.000 euro opgehaald voor zwembad Meerssen

Geplaatst opdinsdag 3 augustus 2021 - 21:11

De Algemene Chinese Vereniging in Limburg heeft 13.263 euro ingezameld voor het door hoogwater getroffen zwembad in Meerssen.

De vereniging heeft dinsdagmiddag het bedrag aangeboden aan het zwembad. Daar was ook de burgemeester van Meerssen, Mirjam Clermonts-Aretz, bij aanwezig.

Glijbaan
De overstromende Geul hield vorige maand flink huis in en rond het zwembad. Alles stond onder water; het zwembad, de ligwei, de speeltoestellen, de glijbaan. Na een flinke poetsklus kon 23 juli het zwembad weer open.

Ontmoeten
"We hebben met onze leden binnen twee dagen dit bedrag opgehaald. Omdat onze vestiging in Maastricht zit, hebben we gekeken waar er ondersteuning in deze regio nodig is."

De penningmeester vervolgt: "Het zwembad in Meerssen is vorige maand getroffen door het hoogwater. We hebben gekozen voor deze plek omdat mensen hier elkaar kunnen ontmoeten en omdat iedereen van het zwembad gebruik kan maken", laat Danny Deng, penningmeester van de vereniging weten.

150 leden
De Algemene Chinese Vereniging heeft zo'n 150 leden. De Chinezen die leven in Limburg willen niet alleen onderdeel uitmaken van de maatschappij maar tevens een toegevoegde waarde leveren aan de gemeenschap. "Ze willen daar waar mogelijk te allen tijde een 'handje' helpen", laat Deng weten. De Chinese ondernemers in Zuid-Limburg boden tijdens de coronacrisis, toen de horeca gesloten was, ook maaltijden aan voor zorgverleners.

Lees ook: Zwembad Meerssen na mega-poetsklus weer open

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen