Overslaan en naar de inhoud gaan

Ruim 1,3 miljoen subsidie voor Zuid-Limburgse evenementen

Geplaatst opwoensdag 2 september 2020 - 11:06

Het Kerkraadse Wereld Muziek Concours (WMC) en het urban dansevenement The Notorious IBE krijgen de komende vier jaar in totaal ruim 1,2 miljoen euro subsidie van het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Het Maastrichtse festival FASHIONCLASH vroeg ruim een kwart miljoen euro aan, maar moet het doen met 140.000 euro. Dat blijkt uit de adviezen van het fonds.

BLOW!
Het WMC vroeg 1 miljoen euro aan, maar moet voor de periode 2021-2024 genoegen nemen met een toekenning van 800.000 euro. De adviescommissie van het fonds is namelijk van mening dat de WMC-activiteit BLOW! niet vanuit het fonds gesubsidieerd kan worden.

BLOW! is een blaasmuziekfestival dat plaatsvindt sinds 2019. Bij de vorige toekenningsronde van het fonds, voor de periode 2017-2020, ontving het WMC eveneens 800.000 euro.

Verdubbeling
The Notorious IBE kan een verdubbeling tegemoet zien ten opzichte van de vorige subsidieronde. De Heerlense hiphopactiviteit krijgt de komende vier jaar 440.000 euro. Tussen 2017 en 2020 kreeg het festival 220.000 euro.

De adviseurs van het fonds noemen het festival onderscheidend, met een stevig internationaal platform voor de urban dansscene. Het evenement vroeg de subsidieverdubbeling aan om die internationale positie te behouden. Het fonds gelooft in de ambities van het The Notorious IBE en kent de verhoging daarom toe.

Geldgebrek
FASHIONCLASH kan weliswaar rekenen op veel waardering, maar het fonds komt financieel niet volledig over de brug. De enige oorzaak daarvan is geldgebrek. Het fonds wil de aanvraag van 287.342 euro graag honoreren, maar erkent dat er te weinig geld beschikbaar is. Vandaar 140.000 euro, iets minder dan de helft van het aangevraagde bedrag.

16 miljoen
In totaal is bij het Fonds voor Cultuurparticipatie voor meer dan 29 miljoen euro aan subsidie aangevraagd voor de komende vier jaar. Er is ruim 16 miljoen euro beschikbaar. Daardoor vissen een aantal activiteiten, zoals FASHIONCLASH, voorlopig achter het net.

Het fonds verdeelt de subsidieaanvragen over drie categorieën: talentontwikkeling, kunstfestivals en erfgoedmanifestaties. De Limburgse aanvragen waren alle drie in de categorie kunstfestivals.

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen