Overslaan en naar de inhoud gaan

Ruim 11.000 jassen ingezameld voor goede doelen

Geplaatst opdonderdag 26 november 2020 - 10:52

Tijdens de actie 'Geef een jas en verwarm een hart' zijn 11.026 winterjassen opgehaald voor de kledingbank, het Leger des Heils en lokale gemeentelijke initiatieven in Limburg.

De jassen worden verdeeld onder dak- en thuislozen en volwassenen en kinderen die in armoede leven.

Overweldigend
"Ik heb moeite om niet buitengewoon geëmotioneerd te raken", zegt ambassadeur Huub Stapel. "Als je om je heen kijkt, zie je dat tientallen vrijwilligers bezig zijn. Het is echt overweldigend. De jassen zijn ook van zo'n goede kwaliteit. Voor de kinderen is het heel veel. Ik sta versteld."

Blij met jas uit Limburg
Ook initiatiefneemster Manon Machiels zegt stil te zijn van de hoge opbrengst. "We hebben ontzettend veel jassen. We kunnen de hele provincie daarmee royaal bedienen." Een deel van de jassen gaat ook naar de stichting MAX Maakt Mogelijk, die projecten ondersteunt om de leefomstandigheden van met name ouderen te verbeteren. "Die mensen zullen blij zijn met een jas uit Limburg."

Kledingbank
Alle jassen werden verzameld bij de kledingbank in Maasbracht. In Limburg krijgen ongeveer 10.000 mensen, verspreid over 25 gemeenten, kleren van de kledingbank, zegt directeur Otto Veenendaal van de Kledingbank Limburg.

De inzamelingsactie liep van 2 tot en met 20 november.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen