Overslaan en naar de inhoud gaan

Ruim 1000 handtekeningen voor behoud Floriadeterrein

Geplaatst opzaterdag 20 oktober 2018 - 13:26

Een groep bezoekers van het voormalige Floriadeterrein in Venlo heeft zaterdag actie gevoerd om het terrein open te houden voor publiek.

De actievoerders hebben zaterdagmiddag een petitie overhandigd aan PvdA-wethouder Erwin Boom.

Meedenken
De beheerder wil het gebied buiten kantoortijden afsluiten voor publiek, maar de groep actievoerders wil daar nu een stokje voor steken. Er wordt door onder andere fietsers, bootcampers en hardlopers veel gebruik gemaakt van het terrein. De actievoerders zijn bereid om mee te denken over de oplossingen om het terrein schoon en veilig te houden.

Lees ook: Verzet tegen sluiting Floriadeterrein

Profijt
Er wordt gevreesd voor de veiligheid van de bedrijven en de onderwijslocaties op het terrein buiten openingstijden. Ook wil de beheerder geen bezoekers en pottenkijkers voor de bedrijven. "Wij willen nu samen met de bedrijven gaan kijken hoe we dit kunnen oplossen", vertelt Christa Clabbers, een van de actievoerders. "Dus dat we de bedrijvigheid en economische voordelen zien van het bedrijvenpark, maar aan de andere kant ervoor kunnen zorgen dat de kinderen kunnen blijven fietsen, bootcampen en veilig sporten. Dan heeft iedereen er profijt van."

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen