Overslaan en naar de inhoud gaan

Ruim 1000 handtekeningen voor behoud Floriadeterrein

Geplaatst opzaterdag 20 oktober 2018 - 13:26

Een groep bezoekers van het voormalige Floriadeterrein in Venlo heeft zaterdag actie gevoerd om het terrein open te houden voor publiek.

De actievoerders hebben zaterdagmiddag een petitie overhandigd aan PvdA-wethouder Erwin Boom.

Meedenken
De beheerder wil het gebied buiten kantoortijden afsluiten voor publiek, maar de groep actievoerders wil daar nu een stokje voor steken. Er wordt door onder andere fietsers, bootcampers en hardlopers veel gebruik gemaakt van het terrein. De actievoerders zijn bereid om mee te denken over de oplossingen om het terrein schoon en veilig te houden.

Lees ook: Verzet tegen sluiting Floriadeterrein

Profijt
Er wordt gevreesd voor de veiligheid van de bedrijven en de onderwijslocaties op het terrein buiten openingstijden. Ook wil de beheerder geen bezoekers en pottenkijkers voor de bedrijven. "Wij willen nu samen met de bedrijven gaan kijken hoe we dit kunnen oplossen", vertelt Christa Clabbers, een van de actievoerders. "Dus dat we de bedrijvigheid en economische voordelen zien van het bedrijvenpark, maar aan de andere kant ervoor kunnen zorgen dat de kinderen kunnen blijven fietsen, bootcampen en veilig sporten. Dan heeft iedereen er profijt van."

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen