Overslaan en naar de inhoud gaan

Ruim 1000 handtekeningen voor behoud Floriadeterrein

Geplaatst opzaterdag 20 oktober 2018 - 13:26

Een groep bezoekers van het voormalige Floriadeterrein in Venlo heeft zaterdag actie gevoerd om het terrein open te houden voor publiek.

De actievoerders hebben zaterdagmiddag een petitie overhandigd aan PvdA-wethouder Erwin Boom.

Meedenken
De beheerder wil het gebied buiten kantoortijden afsluiten voor publiek, maar de groep actievoerders wil daar nu een stokje voor steken. Er wordt door onder andere fietsers, bootcampers en hardlopers veel gebruik gemaakt van het terrein. De actievoerders zijn bereid om mee te denken over de oplossingen om het terrein schoon en veilig te houden.

Lees ook: Verzet tegen sluiting Floriadeterrein

Profijt
Er wordt gevreesd voor de veiligheid van de bedrijven en de onderwijslocaties op het terrein buiten openingstijden. Ook wil de beheerder geen bezoekers en pottenkijkers voor de bedrijven. "Wij willen nu samen met de bedrijven gaan kijken hoe we dit kunnen oplossen", vertelt Christa Clabbers, een van de actievoerders. "Dus dat we de bedrijvigheid en economische voordelen zien van het bedrijvenpark, maar aan de andere kant ervoor kunnen zorgen dat de kinderen kunnen blijven fietsen, bootcampen en veilig sporten. Dan heeft iedereen er profijt van."

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen