Overslaan en naar de inhoud gaan

Ruijgh: 'Uitsluiting renner na weggooien bidon om te huilen'

Geplaatst opdinsdag 6 april 2021 - 6:00

Oud-wielrenner Rob Ruijgh vindt de uitsluiting van Michael Schär in de Ronde van Vlaanderen na het weggooien van een bidon 'om te huilen'. "Het is echt uitermate triest."

Ruijgh deed zijn uitspraken in het L1-programma AvondGasten Sport.

Diskwalificatie
Michael Schär werd zondag gediskwalificeerd in de Ronde van Vlaanderen. De Zwitser gooide zijn bidon weg in een zone waar dat niet was toegestaan. Sinds 1 april gelden strengere regels rondom het weggooien van bidons en daar handhaafde de jury streng op. De diskwalificatie leverde veel kritiek op, ook omdat Schär zijn bidon weggooide in de omgeving van toeschouwers. "Ik vind dit om te huilen", zegt Ruijgh. "Dit is een renner die traint vanaf de winterperiode voor deze wedstrijden en dan word je op deze knullige wijze uit koers gezet."

Ruijgh keek ook naar de vrouwenkoers. "Als we de lijn hadden doorgetrokken had Annemiek van Vleuten niet gewonnen bij de vrouwen."

Eigen ervaring
Ruijgh weet hoe het is om gediskwalificeerd te worden in een koers. In 2011 werd Ruijgh gekwalificeerd in de Amstel Gold Race vanwege het meegetrokken worden door de ploegleiderswagen. Toch deed hij in 2013 nogmaals een riskante actie. "In 2011 was het incidenteel, dat was niet nodig geweest. Maar voor de actie in 2013 had ik zeker uit koers moeten worden genomen. Ik heb toen het risico genomen omdat ik toch al in een kansloze positie zat."

Sprint
Ruijgh genoot van de koers in de Ronde van Vlaanderen. Volgens Ruijgh heeft Mathieu van der Poel de Ronde van Vlaanderen 'verloren'. Over de sprint-à-deux waarin van der Poel zijn meerdere moest erkennen in Kasper Asgreen, zegt Ruijgh: "Ze noemen dat ook wel de sprint van de stervende zwanen. Je rijdt 260 kilometer en je tank loopt langzaam leeg. Je voelt aanvankelijk dat je nog iets kan, maar op een bepaald moment verkrampen je benen."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen