Overslaan en naar de inhoud gaan

Ruijgh: 'Er moet een Amstel Gold Race voor junioren komen'

Geplaatst opzaterdag 12 september 2020 - 20:07

Rob Ruijgh zou graag een Amstel Gold Race voor junioren zien om de talentontwikkeling van jonge wielrenners in Limburg te bevorderen.

Ruijgh deed zijn uitspraken in het L1-programma Tour de L1mbourg, dat vanuit de gemeente Leudal kwam.

Talenten
Ruijgh, die in 2011 de beste Nederlander was in de Tour de France, traint tegenwoordig Limburgse talenten. Ruijgh heeft onder meer nieuwelingen, junioren en junioren dames onder zijn hoede. Ruijgh denkt dat er meer verbondenheid en meer motivatie moet zijn om meer jeugd aan het fietsen te krijgen. "We hebben bijvoorbeeld de Hammer Series gehad, maar ik was aan het denken aan de Amstel Gold Race. Bij de Ronde van Vlaanderen rijden de nieuwelingen en junioren voor de profs. Dat is misschien ook wel een idee voor de Gold Race. En ook misschien wel de jeugdrenners."

Fantastisch
Margo de Vries, hoofd innovatie van de KNWU, is enthousiast over het idee van de Limburger. "Ik vind het een fantastisch idee om jeugdactiviteiten te ontplooien bij de Amstel Gold Race. Het is een kwestie van de partijen om tafel en het gaan doen." Gert Jakobs vindt vooral dat er niet teveel moet worden verwacht van jonge renners. "Je moet jeugd wel de jeugd laten. Als er een 8-jarige jongetje nu het NK wint en een Nederlandse kampioenentrui krijgt en het Wilhelmus wordt gespeeld, dan denken die ouders dat ze de nieuwe Tom Dumoulin hebben. Dat is natuurlijk niet zo."

Vrouwen
De Vries ziet dat er ook nog veel te winnen is voor vrouwen. "Bij clinics zie je dat vrouwen behoefte hebben aan kennisoverdracht." De Vries ziet wel dat de aandacht is gegroeid. "Qua aandacht gaat het de goede kant op, maar het is een kwestie van de lange adem. Ook hier moeten we de juiste partners bij elkaar brengen."

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen