Overslaan en naar de inhoud gaan

Rugzak met munitie gevonden in zoektocht Jürgen Conings

Geplaatst opdonderdag 10 juni 2021 - 12:48

Tijdens een zoektocht naar de voortvluchtige militair Jürgen Conings is woensdag een rugzak met jachtmunitie gevonden. De rugzak lag in Dilsen-Stokkem, vlakbij de plek waar eerder de auto van de militair bleek te staan.

Dat meldt VRT Nieuws. Het is nog niet bekend of de rugzak daadwerkelijk van de voortvluchtige militair is. Dat wordt nader onderzocht, zo schrijft de Vlaamse nieuwssite.

Zware wapens
De voortvluchtige militair uit Dilsen-Stokkem, vlak over de grens bij Grevenbicht, stal vorige maand zware wapens uit de kazerne van Leopoldsburg. Zo nam hij onder andere anti-tank raketwerpers, automatische wapens en munitie mee. Conings zou het onder anderen op de Belgische viroloog Marc Van Ranst gemunt hebben.

Een paar dagen na zijn verdwijning werd zijn auto gevonden. Die had hij voorzien van boobytrap achtergelaten.

Lees ook: 'Jurgen Conings verkende urenlang omgeving woning viroloog'

Zoekactie
Net als woensdag wordt er donderdag ook weer gezocht naar de militair in Nationaal Park De Hoge Kempen, nabij de Nederlands-Belgische grens. Het natuurgebied is al twee keer eerder uitgekamd. Vorige week werd nog gezocht op een bedrijventerrein in Lanklaar.

Ondanks de zoekacties is Conings nog steeds spoorloos.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen