Overslaan en naar de inhoud gaan

Rudy Tegels nieuwe wethouder Horst aan de Maas

Geplaatst opvrijdag 29 november 2019 - 14:07

CDA-Statenlid Rudy Tegels wordt de nieuwe wethouder voor het CDA in Horst aan de Maas.

Hij volgt Bob Vostermans op. Die wordt in januari burgemeester van Beesel.

Gemeentelijk niveau
Tegels (39) neemt ook de portefeuille van Vostermans over. Daarin zitten onder meer wonen, economie, ruimtelijke ordening en agribusiness. De politicus was van 2006 tot en met 2015 al actief op gemeentelijk niveau. Eerst als raadslid in de voormalige gemeente Sevenum, vanaf 2010 als raadslid en fractievoorzitter in de nieuwe fusiegemeente Horst aan de Maas.

Focussen
In maart 2015 stapte Tegels over naar de provinciale politiek en werd Statenlid. In maart van dit jaar werd hij herkozen. Tegels legt zijn Statenlidmaatschap wel neer, nu hij wethouder wordt. Hij zegt zich helemaal te willen focussen op zijn nieuwe functie. Wanneer hij precies stopt in het gouvernement, moet nog worden bepaald. De installatie van Tegels als wethouder van Horst aan de Maas vindt zeer waarschijnlijk plaats in de gemeenteraadsvergadering van 18 februari.
Tegels is ook al vele jaren maatschappelijk actief. Zo was hij voorzitter van het OLS van dit jaar in Sevenum en was hij betrokken bij de activiteiten ter gelegenheid van 800 jaar Horst aan de Maas.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen