Overslaan en naar de inhoud gaan

Rudy Tegels nieuwe wethouder Horst aan de Maas

Geplaatst opvrijdag 29 november 2019 - 14:07

CDA-Statenlid Rudy Tegels wordt de nieuwe wethouder voor het CDA in Horst aan de Maas.

Hij volgt Bob Vostermans op. Die wordt in januari burgemeester van Beesel.

Gemeentelijk niveau
Tegels (39) neemt ook de portefeuille van Vostermans over. Daarin zitten onder meer wonen, economie, ruimtelijke ordening en agribusiness. De politicus was van 2006 tot en met 2015 al actief op gemeentelijk niveau. Eerst als raadslid in de voormalige gemeente Sevenum, vanaf 2010 als raadslid en fractievoorzitter in de nieuwe fusiegemeente Horst aan de Maas.

Focussen
In maart 2015 stapte Tegels over naar de provinciale politiek en werd Statenlid. In maart van dit jaar werd hij herkozen. Tegels legt zijn Statenlidmaatschap wel neer, nu hij wethouder wordt. Hij zegt zich helemaal te willen focussen op zijn nieuwe functie. Wanneer hij precies stopt in het gouvernement, moet nog worden bepaald. De installatie van Tegels als wethouder van Horst aan de Maas vindt zeer waarschijnlijk plaats in de gemeenteraadsvergadering van 18 februari.
Tegels is ook al vele jaren maatschappelijk actief. Zo was hij voorzitter van het OLS van dit jaar in Sevenum en was hij betrokken bij de activiteiten ter gelegenheid van 800 jaar Horst aan de Maas.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen