Overslaan en naar de inhoud gaan

Rudy Tegels nieuwe wethouder Horst aan de Maas

Geplaatst opvrijdag 29 november 2019 - 14:07

CDA-Statenlid Rudy Tegels wordt de nieuwe wethouder voor het CDA in Horst aan de Maas.

Hij volgt Bob Vostermans op. Die wordt in januari burgemeester van Beesel.

Gemeentelijk niveau
Tegels (39) neemt ook de portefeuille van Vostermans over. Daarin zitten onder meer wonen, economie, ruimtelijke ordening en agribusiness. De politicus was van 2006 tot en met 2015 al actief op gemeentelijk niveau. Eerst als raadslid in de voormalige gemeente Sevenum, vanaf 2010 als raadslid en fractievoorzitter in de nieuwe fusiegemeente Horst aan de Maas.

Focussen
In maart 2015 stapte Tegels over naar de provinciale politiek en werd Statenlid. In maart van dit jaar werd hij herkozen. Tegels legt zijn Statenlidmaatschap wel neer, nu hij wethouder wordt. Hij zegt zich helemaal te willen focussen op zijn nieuwe functie. Wanneer hij precies stopt in het gouvernement, moet nog worden bepaald. De installatie van Tegels als wethouder van Horst aan de Maas vindt zeer waarschijnlijk plaats in de gemeenteraadsvergadering van 18 februari.
Tegels is ook al vele jaren maatschappelijk actief. Zo was hij voorzitter van het OLS van dit jaar in Sevenum en was hij betrokken bij de activiteiten ter gelegenheid van 800 jaar Horst aan de Maas.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen