Overslaan en naar de inhoud gaan

Rudy Tegels nieuwe wethouder Horst aan de Maas

Geplaatst opvrijdag 29 november 2019 - 14:07

CDA-Statenlid Rudy Tegels wordt de nieuwe wethouder voor het CDA in Horst aan de Maas.

Hij volgt Bob Vostermans op. Die wordt in januari burgemeester van Beesel.

Gemeentelijk niveau
Tegels (39) neemt ook de portefeuille van Vostermans over. Daarin zitten onder meer wonen, economie, ruimtelijke ordening en agribusiness. De politicus was van 2006 tot en met 2015 al actief op gemeentelijk niveau. Eerst als raadslid in de voormalige gemeente Sevenum, vanaf 2010 als raadslid en fractievoorzitter in de nieuwe fusiegemeente Horst aan de Maas.

Focussen
In maart 2015 stapte Tegels over naar de provinciale politiek en werd Statenlid. In maart van dit jaar werd hij herkozen. Tegels legt zijn Statenlidmaatschap wel neer, nu hij wethouder wordt. Hij zegt zich helemaal te willen focussen op zijn nieuwe functie. Wanneer hij precies stopt in het gouvernement, moet nog worden bepaald. De installatie van Tegels als wethouder van Horst aan de Maas vindt zeer waarschijnlijk plaats in de gemeenteraadsvergadering van 18 februari.
Tegels is ook al vele jaren maatschappelijk actief. Zo was hij voorzitter van het OLS van dit jaar in Sevenum en was hij betrokken bij de activiteiten ter gelegenheid van 800 jaar Horst aan de Maas.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen