Overslaan en naar de inhoud gaan

Rubberfabriek Lanxess Chemelot straks half Arabisch

Geplaatst opwoensdag 23 september 2015 - 7:47

De kunstrubberfabriek van Lanxess in Geleen wordt net als de andere rubberfabrieken van het Duitse bedrijf voor de helft eigendom van de Saoedische oliemaatschappij Aramco.

Het noodlijdende Lanxess gaat met de Arabieren een joint-venture aan waarin beiden de helft van de aandelen krijgen.

Chemelot
De hoofdzetel van dat nieuwe bedrijf komt in Nederland, waarschijnlijk op de Chemelot Campus. Aramco, de grootste olie- en energieproductent ter wereld, betaalt 1,2 miljard euro voor de aandelen. De fabriek in Geleen met 275 medewerkers maakt rubbers voor kabels, wasmachines, bouwproducten en banden. Die fabriek plus een rubberfabriek in Brazilië werden pas vier jaar geleden door DSM aan Lanxess verkocht voor 310 miljoen euro.

Ongebreideld
Lanxess brengt in totaal 20 rubberfabrieken in, met 3700 werknemers.
De afgelopen jaren is het bedrijf zwaar in de problemen gekomen, toen het ondanks de crisis maar bleef uitbreiden. Door de ongebreidelde groei zat er financieel geen rek meer in, en kwam het in de rode cijfers. Het geld dat Lanxess binnenhaalt met de joint-venture wordt gebruikt om de schuldenlast te verminderen, aandelen terug te kopen en te investeren.

Lees ook: Bezuinigingen rubbermaker Lanxess treffen ook Geleen

De deal moet nog worden goedgekeurd door de concurrentiewaakhonden.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Bezuinigingen rubbermaker Lanxess raken ook Geleen
Oliebedrijf Aramco neemt meerderheidsbelang in Sabic
Lanxess maakt weer winst na bezuinigingen
Nieuwe bedrijven naar Chemelot Campus
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen