Overslaan en naar de inhoud gaan

RTV Maastricht baalt van storingen

Geplaatst opvrijdag 8 januari 2016 - 6:27

Stadsomroep RTV Maastricht kampt met ernstige technische problemen tijdens de uitzendingen.

Sinds de verhuizing van de studio en burelen naar Centre Céramique, ruim twee weken geleden, vallen de tv-beelden om de haverklap korte tijd stil of weg.

Om de minuut
Directeur/hoofdredacteur Geert Lamers spreekt van 'uiterst vervelende storingen'. "Temeer omdat die zich pakweg om de minuut voordoen."

Live-uitzending
De technische problemen bij het tv-station zijn extra pijnlijk omdat zondag de uitroeping van de nieuwe stadsprins op de Markt voor het eerst live op tv wordt uitgezonden. "We werken met man en macht aan een oplossing, samen met andere betrokken partijen. We hopen vurig dat de storingen morgenavond (vanavond, red.) verholpen zijn."

De omroepbaas zegt veel klachten binnen te krijgen van kijkers.

Ongenoegen uiten
"Dagelijks stromen telefoontjes, mailtjes en berichten via social media binnen. En er zijn ook mensen die hier gewoon komen binnenstappen om hun ongenoegen te uiten.
Op zichzelf zijn we daar ook weer blij mee. Het betekent in elk geval dat die storingen onze kijkers niet onberoerd laten en dat onze uitzendingen goed bekeken worden."

Complexe oorzaak
De oorzaak van de technische problemen is erg complex, vertelt Lamers. "Sterker, we weten nog steeds niet precies waar we die moeten zoeken. Bij onze verhuizing naar Céramique zijn ook alle verbindingen opnieuw aangelegd.

Signaal via omweg
Het tv-signaal komt de huiskamers binnen via een hele grote omweg. Die loopt onder meer via Naaldwijk en Hilversum. Ergens onderweg gaat er iets niet goed. Maar het opsporen blijkt niet zo simpel."

Lamers benadrukt dat de 'prinselijke' live-uitzending zondag hoe dan ook doorgaat.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Baas RTV Maastricht stapt op
RTV Maastricht in maart naar Centre Céramique
Twee Limburgse lokale omroepen genomineerd voor titel
RTV Maastricht (22 mei 2020)
Bezuinigingsronde Maastricht treft lokale omroep
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen