Overslaan en naar de inhoud gaan

RTV Beesel zendt geen radioprogramma's meer uit

Geplaatst opwoensdag 12 november 2014 - 14:18

Lokale omroep RTV Beesel zendt vanwege geldgebrek per direct geen radioprogramma’s meer uit.

Eind vorig jaar stopte de omroep ook al met televisie-uitzendingen.

Youseeradio
De omroep meldt dit op de eigen radiozender Youseeradio. "Wegens het gebrek aan financiële middelen zijn wij niet meer in staat de omroep in de lucht te houden. Wij danken alle luisteraars voor de steun in de afgelopen vijf jaar. Misschien tot ziens in betere tijden."

Subsidie
De gemeenteraad trok dit jaar de subsidie aan de omroep van 50.000 euro in. De reden was dat de omroep geen onderbouwd ondernemingsplan opstelde waaruit zou blijken dat de omroep zelf meer inkomsten kon gaan genereren. RTV Beesel kreeg alleen nog een wettelijk verplichte bijdrage van 8400 euro.

Zendmachtiging
De zendmachtiging van RTV Beesel verloopt volgend jaar. Het Commissariaat voor de Media vraagt de gemeenteraad van Beesel binnenkort een besluit te nemen over een nieuwe zendgemachtigde. Volgens het gemeentebestuur hebben zich daar twee geïnteresseerde partijen voor gemeld.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Omroepen Beesel en Bergen gaan samenwerken
Ruim 31.000 euro voor RTV Roermond
Beslissing over omroep in Beesel uitgesteld
Gemeente redt Omroep Venlo van faillissement
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen